УКР РУС

Марсель в матчі проти Зальцбурга у додатковий час забив вирішальний гол та пройшов до фіналу Ліги Європи

4 травня 2018 Читать на русском

У матчі-відповіді сильнішим опинився Зальцбург, однак пропущений на останніх хвилинах додаткового часу гол вивів Марсель у фінал.

Марсель провів мінімальні зміни у складі порівняно з домашнім матчем – замість Мітроглу у напад вийшов грати Жерман. Тренер Зальцбурга, в свою чергу, провів не набагато масштабніші зміни – замість Вольфа та Хвана, які грали у Марселі, вийшли Шлагер та Гулбрандсен відповідно.

Перший тайм був важким як для футболістів, так і для глядачів. Марсель якісно закривався та перегравав господарів поля в плані пресингу. Моментів обидві команди майже не створювали, відклавши весь екшн на другу половини гри.

Другий тайм почався з серії моментів Марселя. Гострі простріли у штрафну виконував Жермен, а на 49 хвилині він пробив поруч зі стійкою. У Зальцбурга нічого не виходило, і, здавалося, Марсель прибавив у грі. Однак, вже на 53-й хвилині господарям вдалося вийти вперед після шедеврального проходу Амаду Айдара повз чотирьох суперників та удару у ближній кут.

Після цього Зальцбург перехопив ініціативу остаточно, переграючи французів у центрі. Особливо виділялися Айдара, Самассеку, Шлагер, з центру поля у площину потужно пробивав Рамальйо. Зрештою, тиск Зальцбурга дав свої плоди: на 65-й хвилині м'яч опинився у штрафному майданчику, і Шлагер потужно пробив – м'яч рикошетом від Сарра влетів у ворота. 2:0!

Через 6 хвилин Хван, який вийшов на заміну замість Гулдбрандсена, після шикарної контратаки пробив з меж штрафного майданчика у нижній кут, однак врятував голкіпер Пеле. Вже через хвилину Марсель міг відігратися, однак удар Товена головою високим парашютиком ковзнув на поперечину. Після цього Зальцбург тримав ініціативу аж до завершення основного часу. Далі були овертайми.

Господарі були активніші та гостріші в овертаймах. На 99-й хвилині вони могли виграти цей матч, однак удар Калєта-Чара після подачі з кутового у карколомному стрибку витягнув Пеле. Марсель же набрав обертів лише на останніх хвилинах, однак серйозної переваги французи не мали. Тим не менш, на 116-й хвилині їм вдалося заробити кутовий, який влучним ударом замкнув Роландо – футболіст, який вийшов на заміну в додатковий час. Нажаль, на повторах було помітно, що ніякого кутового не мало бути – однак це вже австрійцям не допомогло. Фінальний свисток зафіксував рахунок 2:1, який відправив Марсель до фіналу!

Ліга Європи УЄФА, 1/2 фіналу, матч-відповідь

Зальцбург – Марсель – 2:1

Голи: Айдара, 53, Сарр, 65 (автогол) – Роландо, 116

Вилучення: Айдара, 119