УКР РУС

Марсель – Зальцбург: анонс матчу 1/2 фіналу Ліги Європи

26 квітня 2018 Читать на русском
Автор: Роман Саврій

"Футбол 24" представляє анонс першого матчу 1/2 фіналу Ліги Європи між Марселем і Зальцбургом.

Марсель – Зальцбург

26 квітня 22:05. Марсель, Велодром

Головний арбітр: Вільям Коллам (Англія)

Телетрансляція на каналі "Футбол 2", текстова онлайн-трансляція на сайті "Футбол 24"

Ця півфінальна пара за статусом поступається паралельній, але також викликає солідний глядацький інтерес. Суперники восени зустрічалися на груповому етапі турніру. Тоді сильнішими були австрійці: мінімальна перемога вдома та нульова нічия в гостях.

Арсенал – Атлетіко: анонс матчу 1/2 фіналу Ліги Європи

Марсель давно не досягав серйозних успіхів у Європі, а Зальцбург за ери "Ред Булл" взагалі не доходив до пізніх стадій єврокубків. У букмекерів фаворитом сьогоднішньої гри та двоматчевої дуелі загалом виступають французи, однак Зальцбургу під силу ще раз здивувати аналітиків.

Шлях по плей-офф

Марсель

1/16 фіналу: Марсель – Брага – 3:0, Брага – Марсель – 1:0.

1/8 фіналу: Марсель – Атлетік – 3:1, Атлетік – Марсель – 1:2.

1/4 фіналу: РБ Лейпциг – Марсель – 1:0, Марсель – РБ Лейпциг – 5:2.

Зальцбург

1/16 фіналу: Реал Сосьєдад – Зальцбург – 2:2, Зальцбург – Реал Сосьєдад – 2:1.

1/8 фіналу: Борусія Д – Зальцбург – 1:2, Зальцбург – Борусія Д – 0:0.

1/4 фіналу: Лаціо – Зальцбург – 4:2, Зальцбург – Лаціо – 4:1.

Марсель без проблем пройшов Атлетік, а от протистояння з Лейпцигом вийшло значно веселішим. "Олімпійці" програли виїзну гру і пропустили швидкий гол вдома, після чого видали неймовірний за результативністю матч – у воротах німецьких "биків" м'яч опинився 5 разів. Жереб знову подарував Марселю в суперники іграшку "Ред Булл", чим додав французам прихильників з числа нейтральних вболівальників.

Зальцбург у чвертьфіналі шокував не менше. Відразу було зрозуміло, що австрійці створять Лаціо проблеми, але ж не таким способом. Пропустивши 4 м'ячі в Римі та ще один через тиждень вдома, команда Марко Розе протягом одного тайму здійснила фантастичний камбек. 3 голи за 4 хвилини вивели Зальцбург у чвертьфінал. Окрім цього, потрібно пригадати перемогу "биків" на Вестфаленштадіоні в Дортмунді, яка дала змогу пройти Борусію.

Кадри

Дискваліфіковані: немає

Травмовані: Манданда, Камара – немає

Під питанням: Сакаї – немає

Зальцбург повідомив про відсутність травмованих футболістів – у розпорядженні Марко Розе всі найсильніші. Водночас Руді Гарсія має декілька кадрових втрат. Травмувалися основний воротар Стів Манданда та юний захисник Бубакар Камара. Суботній матч достроко завершив Хірокі Сакаї, його участь у сьогоднішньому поєдинку під питанням.

Орієнтовні склади

Марсель: Пеле – Сарр, Рамі, Роланду, Амаві – Лопес, Густаво – Товен, Пайє, Окампос – Мітроглу.

Зальцбург: Вальке – Ляйнер, Рамальйо, Чалета-Цар, Ульмер – Хайдара, Самассеку, Беріша – Шлягер – Чан, Даббур.

Внутрішня арена

Марсель – 4 місце французької Ліги 1.

Останні матчі: Лілль (вдома) – 5:1, Труа (виїзд) – 3:2, Монпельє (вдома) – 0:0.

Зальцбург – 1 місце австрійської Бундесліги.

Останні матчі: Альтах (вдома) – 3:1, Маттерсбург (Кубок) – 0:0 і перемога по пен., Адміра (вдома) – 6:2.

Марсель намагається вибороти в Ліона та Монако друге місце в Лізі 1, яке дасть путівку в Лігу чемпіонів на наступний сезон. Цього вікенду провансальці познущалися над слабким Ліллем. Дубль оформив найкращий гравець чемпіонату не з ПСЖ – Флоріан Товен (19 голів і 10 асистів). Зараз Марсель мусить розриватися на два фронти, адже і в Лізі 1, і в Лізі Європи зберігаються хороші шанси на успіх – потрапляння в ЛЧ.

Зальцбург минулого тижня вийшов у фінал Кубка Австрії, а в неділю зробив черговий крок до 5 поспіль чемпіонства. Лідер команди Мунас Даббур є найкращим бомбардиром австрійської Бундесліги – 19 голів. Поряд з цим ізраїльський форвард взяв участь у всіх матчах "биків" на євроарені у цьому сезоні.

Слова

Руді Гарсія, головний тренер Марселя:

Ми вже зустрічалися із Зальцбургом – доволі сильна команда. Ми можемо написати нову історію клубу. Минуло вже 25 років з тих пір, як Марсель вигравав європейський трофей. Всі скучили.

Марко Розе, головний тренер Зальцбурга:

Ми повинні зіграти чудово на очах у 60 тисяч фанатів. В Марселя не лише ідивідуально класні футболісти, останнім часом вони чудово діють як команда.