УКР РУС

Марокко – Україна: післяматчева прес-конференція Андрія Шевченка

1 червня 2018 Читать на русском

Головний тренер збірної України Андрій Шевченко поділився враженнями після матчу проти команди Марокко.

Товариські матчі 2017/18
завершено
-

"Гра була дуже складною, різниця у підготовці відчувається відразу, тому що Марокко готується до чемпіонату світу, в той час як у наших гравців усі офіційні матчі вже позаду, вже час відпустки. Все це відображається на полі.

Але я радий, що хлопці у складних моментах проявили характер, діяли компактно. У тих епізодах, коли було складно, ми побачили згуртованість та розуміння ігрової ситуації.

Марокко – Україна – 0:0 – відеоогляд матчу

Моменти були і в нас, і в суперників. Можливо, у марокканців трохи більше, оскільки вони фізично виглядали краще. В цілому ж сьогодні ми здобули пристойний результат.

Втома позначилася у другому таймі, хоча ми й зробили чимало замін. Маліновський, в якого тільки-но закінчилися серйозні поєдинки за клуб, виглядав краще. Решті хлопців було важче. Втім, віддача біла стовідсотковою. В цілому я задоволений, була компактність, все нормально.

Всі заміни були заплановані, оскільки на нас чекає ще гра з Албанією. У нас усього три флангових гравці та два форварди, тому брак футболістів на деяких позиціях дається взнаки. Треба розподіляти час, відчувається втома. Ярмоленко нещодавно тільки відновився після травми. Я заздалегідь сказав хлопцям, що буду робити багато замін і намагатися дати зіграти усім у цих двох матчах.

Гру дебютантів (Шапаренка та Бурди. – прим. Футбол 24) оцінюю добре, все нормально. Для такої зустрічі, з суперником, який готується до чемпіонату світу, зарядженим на боротьбу, вважаю, вся команда зіграла добре. Наші новачки – молодці.

Головний позитивний момент у тому, що у складних ситуаціях ми виглядали як команда. Не все виходило, але головні якості, бійцівські, ми проявили. Компактність, віра один в одного і гра на нуль – ось головний підсумок", – цитує Шевченка офіційний сайт ФФУ.