УКР РУС

Марнотратники з Барселони заслужено виходять у чвертьфінал ЛЧ. "Барселона" - "Ман Сіті" - 1:0

19 березня 2015 Читать на русском

Змарнувавши дуже багато шансів для взяття воріт гостей з Манчестера у повторному матчі 1/8 фіналу Ліги чемпіонів, підопічні Луїса Енріке завдяки дивовижній активності Ліонеля Мессі потрапляють у вісімку найкращих турніру.

Упродовж перших хвилин поєдинку гості намагались задати свій темп і таким чином збити з пантелику "Барселону". Проте підопічні Луїса Енріке не спали і швидко зруйнували задум суперника. Після першої половини першого тайму нагоди біля воріт створювали лише господарі. На полі найактивнішим та найкориснішим був феноменальний Мессі, який у деяких епізодах діяв за півкоманди. Окрім двох майже ідентичних штрафних ударів аргентинця у лічених сантиметрах над поперечкою, Мессі запам'ятався ще й двома фінтами, коли він понасміхався над Фернандінью та Коларовим, прошивши їх м'ячем між ногами. Фінт між ногами проти Коларова дуже сподобався наставнику "Баварії" Пепу Ґвардіолі, який завітав оцінити потенційного суперника у чвертьфіналі ЛЧ.

У другому таймі команди зіграли у відкритіший футбол, збільшивши темп. Активність на полі продовжував демонструвати Мессі, якому не поталанило таки забити гол у матчі. Ударному тріо "блауґранас" взагалі не щастило у матчі. Сам лише Неймар разів з п'ять міг забити гол: раз влучив у стійку, а потім м'яч після ударів бразильця чомусь зачаровано прилипав до Джо Харта. В одній з таких атак Неймар схибив, проте вже за декілька секунд Агуеро поліз на Піке та Маскерано і по-баскетбольному заробив пенальті. Кумові Мессі довелось повторити його ж долю з Манчестера. У воротах  вдало зіграв Тер Штеген, який відбив м'яч. У кінці поєдинку хтось таки мав забити бажаний гол з ударного тріо "Барси", причому разом по черзі у двох атаках. На жаль для "кулє", ударний тризуб виявився безпомічним у протистоянні із Хартом та захистом "містян".

"Барселона" - "Ман Сіті" - 1:0 (1:0)

Гол: Ракітіч, 31

Нереалізоване пенальті: Агуеро, 78