УКР РУС

"Марлос розчарував, Пятов начудив". Чому перемога України над Японією не принесла естетичного задоволення

27 березня 2018 Читать на русском
Автор: Олег Бабій

"Футбол 24" обговорює бельгійський спаринг Україна – Японія (2:1) із автором першого гола в історії нашої національної команди, екс-форвардом Іваном Гецком.

Товариські матчі
завершено
-

– Іване Михайловичу, нарешті – перемога. Чи отримали ви естетичне задоволення від змісту гри збірної України?

– Ні, не отримав. У нашої команди однозначно є проблеми. Так, забили 2 м’ячі: перший – після рикошету, другий – з гри. Це приємно дивує – одна із передач Коноплянки знайшла свого адресата. Проте загалом, якщо розібратися, ми все ще в пошуку, ми шукаємо якісь кращі варіанти. Тому серйозно обговорювати гру я б не став.

– Чи було у вас дежавю попереднього спарингу проти Саудівської Аравії? Тоді ми, як і сьогодні, відкрили рахунок, але швидко пропустили ще в першому таймі – причому також із стандарту…

– Це наша велика проблема. Бачимо, що у штрафному майданчику перебували три гравці збірної Японії при шести українцях. Але Макіно спокійно вистрибує, із ним ніхто не бореться… Немає концентрації. Немає щільної гри із суперником. Така гра у захисті серйозно насторожує.

Україна – Японія – 2:1 – відео голів і огляд матчу

– Кого б ви могли виділити у складі збірної України?

– Гостроту в атаці створював Коноплянка. Хто ще? Наприклад, Марлос розчарував, Пятов начудив. Спершу врятував, а наприкінці матчу – начудив. Навіщо це робити – я не знаю. Якийсь непотрібний сумбур. Виділити когось важко, адже були проблеми в захисті, були проблеми у середині поля, були проблеми з реалізацією в атаці.

– Ротань зіграв 100 матч у футболці національної збірної. На ваш погляд, чи розраховуватиме на нього тренерський штаб у майбутньому?

– Якщо він доводитиме претензії на збірну своєю грою, то чому б ні? Соту гру йому зарахуємо, а далі – побачимо.

– Можливо, на адресу 36-річного ветерана свідомо здійснили красивий реверанс, дозволивши йому дотягнути до гросмейстерської позначки?

– Усе можливо. Я такий варіант не відкидаю.

Сторінка автора у Facebook

"Збірна України перетворюється на курорт". Чому Саудівську Аравію недооцінили, а Шевченка не варто порівнювати із Фоменком