УКР РУС

Марко Ройс. Справжній двигун Дортмунда

28 грудня 2014
Автор: Дмитро Гончар

Сьогодні вашій увазі хочу представити цікаві факти з життя одного з найбажаніших гравців цього трансферного вікна, справжньої зірки дортмундської "Боруссії" - Марко Ройса.

Родина

Марко народився 31 травня 1989 у Дортмунді, він був єдиним хлопчиком в сім'ї і мав дві старші сестри. Як зазначав Марко, його родина не поділяла любові майбутньої зірки німецького футболу до гри мільйонів, але це не завадило йому стати тим, ким він зараз є.

Ідол

Справжнім кумиром на полі для Ройса є Томаш Росіцкі, сам Марко неодноразово говорив, що він хоче демонструвати таку гру, як Томаш у найкращі роки.

"Росіцкі завжди був моїм ідолом. Він справжній феномен, він чудово бачить партнерів на полі віддаючи їм фантастичні паси, наче дивиться десь з трибуни. Також важливо те. що він все це робить надзвичайно швидко. Томаш Росіцкі - розумний і технічний гравець, який попри свій молодий вік демонстрував шедевральну гру на "Вестфалштадіоні".

Страх

Кожен гравець має свої слабкості, Марко не виняток. Якщо ви уважно слідкуєте за одинадцятим номером дортмундців, то мали змогу помітити, що у нього викликає антипатію боротьба "на другому поверсі", а справжнім жахом для гравця збірної Німечинни є влучання м'ячем в голову.

Забобони

Більшість гравців у футболі виконують певні ритуали перед виходом на поле, які повинні допомогти їхній команді перемогти. Ройс також дотримується певних правил, відомо, що Марко завжди перше одягає гетри, щиток і бутсу на праву ногу, а потім лише на ліву, проте на поле він ступає з лівої ноги.

Прізвиська

Через  чудову гру на полі, німецьке видання "Bild" прозвало Ройса, як "Роллс-Ройс" в честь британської компанії, яка виробляє автомобілі класу люкс. Також варто згадати прізвисько відомого мультяшного дятла, яке прив'язалось до гравця ще у Менхенгладбаху, а саме "Вуді Вудперкер", оскільки, як зазначали тодішні партнери Ройса, Марко дуже схожий на витвір американських мультиплікаторів 20 сторіччя.

Альтернатива футболу

Якщо б Марко не став футболістом, то він б став... пілотом, але доля розпорядилася так, що Ройсу дано  демонструвати "вищий пілотаж" на футбольному полі, а не у небі. Можливо, воно й на краще?