УКР РУС

Маркевич: Зроблю все можливе, аби збірна України поїхала на ЧС-2018

12 серпня 2016 Читать на русском

Голова комітету національних збірних у Федерації футболу України Мирон Маркевич розповів про свої обов'язки на новій для себе посаді.

"Зараз у нашої національної збірної є головний тренер – це Андрій Шевченко. У нього є свій тренерський штаб і помічники. Я, чим зможу, Андрію допоможу, і буду дуже радий, якщо наша команда поїде на ЧС-2018. Зі свого боку я зроблю для цього все можливе. Але в роботу головного тренера команди я лізти не буду, ні за яких умов. У Шевченка є свої ідеї і своє бачення, яке він на ділі повинен реалізувати. Я ж можу йому тільки допомагати в цьому.

Мої функції у збірній виключно консультативні, так. Але давайте будемо розуміти й інше – в Андрія Шевченка є серйозні помічники, і мені втручатися в їхню роботу немає жодного сенсу. Втім, якщо в цьому буде необхідність, то я з великим задоволенням допоможу. Мене ж чекає дещо інша робота. Буду більше займатися юнацьким футболом, молодіжними збірними командами – дуже хочу подивитися, що там робиться. Головній збірній країни постійно необхідне підживлення, тому треба знати і розуміти, що відбувається серед молодих гравців.

Чи може викликати труднощі той факт, що всі помічники Андрія Шевченка – іноземці? Я не знаю, це покаже тільки час. Це був вибір Шевченка, і нам всім необхідно його поважати. А як воно буде, поживемо – побачимо. Зараз йому неможливо давати якісь оцінки. До початку офіційних ігор відбору на ЧС залишилося не так і багато часу, тоді ми всі і побачимо. Шевченко – великий гравець, а як він себе проявить в ролі тренера, покаже тільки час", – сказав Маркевич.

Хто такий Андреа Малдера. Чим примітний італійський фахівець в новому штабі збірної України

А ви що думаєте з цього приводу? Напишіть в коментарях