УКР РУС

Маркевич застеріг українські клуби від європейського підходу до урізання бюджету

8 квітня 2020 Читать на русском

Голова комітету національних збірних України Мирон Маркевич поділився думками з приводу фінансової кризи в українському футболі.

"Тривожні сигнали вже надійшли від декількох команд. Футболістам відчутно зрізають зарплати, мотивуючи карантином. До нас надходять звістки з Європи, нібито гравці провідних клубів погодилися на зниження заробітків на 50-70%.

Євро-2020: Маркевич знайшов плюси для збірної України у перенесенні турніру

Але не можна порівнювати українських футболістів з європейськими, які заробляють по 10–15 мільйонів євро на рік. Вони можуть дозволити собі зменшити зарплати. Українці ж отримують копійки. І якщо їм взагалі перестануть платити, буде біда", – сказав Маркевич у коментарі виданню Експрес.

Нагадаємо, у всьому світі у зв'язку з пандемією коронавірусу клуби переживають справжню фінансову кризу. Керівництво багатьох команд намагається домовитись з футболістами про зменшення виплат, однак є й такі, які принципово обіцяють платити згідно контрактів. Зокрема, про таке напередодні заявив президент Динамо Ігор Суркіс та власник Інгульця Олександр Поворознюк. В той же час Чорноморець, який тренує син Мирона Маркевича Остап, має значну заборгованість перед гравцями і тренерським штабом.

"Після 18:00 вихід на вулицю заборонено". Українець на Кіпрі про особливу мотивацію, ПАОК і барбекю з Худоб'яком