УКР РУС

Маркевич: Якщо хочемо серйозну команду - потрібно серйозніше до всього і ставитись

21 листопада 2015 Читать на русском

Головний тренер "Дніпра" Мирон Маркевич прокоментував гру 15-го туру української Прем'єр-ліги проти "Чорноморця".

"Якщо футболіст виходить на поле, потрібно повністю віддаватися, інакше взагалі виходити не слід. А так просто вийти та думати, що ми - "Дніпро", і обіграємо на одній нозі... Ті часи минули. Потрібно виходити та доводити своєю грою. Перший тайм відходили пішки, і ще добре, що нам не забили. "Чорноморець" хотів більше, скажімо так, не програти. В другому таймі трохи додали, проте цього недостатньо, щоб вигравати. Напевно, треба саме футболістів запитати, чому так. Я розумію, що за все відповідає тренер, але... Хтось просто ходить полем. Склалося таке враження, що гравцям цього не потрібно. Треба якось дограти чотири матчі: два в Лізі Європи, два в чемпіонаті. Але ставлення, з яким грали в першому таймі, не прикрашає команду.

Чи є якісь методи впливу на гравців? Я розумію, про що йде мова. Щоб "Дніпро" був на тому ж рівні, що й минулого року. Пішли основні гравці, а ті, що прийшли, просто не тягнуть. Це видно, і не треба себе обманювати. Потрібно зрозуміти, що ми взагалі хочемо та яку команду в Дніпропетровську бажаємо бачити. Якщо таку, як є - так вона і буде грати. Якщо серйозну команду - потрібно серйозніше до всього і ставитися.

Також зазначу, що жодної економії сил не було. Є матч, команда вийшла - потрібно грати. Якщо думати про те, що буде Римі... Потрібно було виходити та вигравати. Не хочу образити ні в якому разі "Чорноморець", але ж від команди залишилася лише одна назва. Яким був він два-три роки тому, і яким є зараз... Стадіон красивий просто.

Щодо самої гри, то Зозуля тільки почав, він півроку не грав. Ми йому даємо можливість швидше стати в стрій, бо це душа команди, він може завести гравців. Тому я його і випускаю. Він просто ще неготовий. Селезньов багато емоцій віддав у Словенії, він також не в найкращій формі.

Що стосується поєдинку з "Лаціо", то я сподіваюсь, що гравці ще вірять у вихід з групи в Лізі Європи. Все ж таки граємо в Римі, на такому стадіоні. Якщо вже там не грати, тоді не знаю, де", - розповів Маркевич.

Нагадаємо, в 15 турі УПЛ "Чорноморець" відібрав очки у "Дніпра".

До слова, цей матч пропускав капітан дніпрян Руслан Ротань.