УКР РУС

Маркевич: Я провів 80 міжнародних матчів, але такого, як в Хорватії, ніде не зустрічав

24 березня 2017 Читать на русском

Голова комітету національних збірних ФФУ Мирон Маркевич поділився очікуваннями від протистояння України з Хорватією у рамках відбору до ЧС-2018.

"Зараз Хорватія одна з найсильніших збірних в Європі, її футболісти грають в провідних клубах світу. Тому, звичайно, команда у хорватів дуже хороша. Але може бути таке, що вони подумають, що виграли ще до матчу. І на цьому треба нашій збірній зіграти, проявити характер, бажання. Тим більше, багато хто не грає, на емоціях можна звичайно одну гру добре провести. Тут хорватів просто треба перебігати, проявити більше бажання, ніж вони, і тільки так я бачу наш успіх. Майстерність, звичайно, десь вища у хорватів, не треба цього соромитися. Але на нашому боці, напевно, повинні бути самовіддача, бажання. Ну і трошки фарту.

Ставка на молодь? У такій грі, напевно, дивитися складно. Треба це робити все-таки в товариських іграх. Я думаю, що з такою збірною, як Хорватія, повинні грати досвідчені гравці, які багато що пройшли. Молодий може просто злякатися, тим більше глядач там дуже непростий. Ми грали з "Дніпром" в Спліті, я провів матчів 80 міжнародних, але такого ніде не зустрічав. Чи можуть хорватські вболівальники зірвати матч? Не думаю. Тим більше після дискваліфікації.

Шанси поїхати на ЧС-2018? Давайте почекаємо, ще багато зустрічей попереду. Можна виграти у Хорватії, а потім поступитися фінам. Це ж футбол", – розповів Маркевич.

Матч Хорватія – Україна відбудеться 24 березня о 21:45. Чачіч оголосив заявку на матч. Шевченко також визначився з остаточним списком гравців на гру, яку обслужить іспанський арбітр Матеу Лаос.Збірна України перед матчем провела збори в Австрії. На грі в Загребі очікується аншлаг. Андрій Шевченко та Анте Чачіч поспілкувалися з журналістами напередодні матчу. До заявки збірної на гру потрапили 23 гравці, Зозуля поза списком. Команди визначились з кольором форми на матч.

Хорватія – Україна. Кваліфікаційний раунд ЧС-2018. Анонс

, а також у Viber