УКР РУС

Маркевич: В Греції ми повинні не пропустити

13 березня 2012 Читать на русском

Головний тренер "Металіста" вважає, що в матчі-відповіді 1/8 Ліги Європи з "Олімпіакосом" його команді під силу домогтися потрібного результату.

- Мироне Богдановичу, після поразки в першому матчі в Греції команді буде непросто. На ваш погляд, як повинен зіграти "Металіст", щоб вийти в наступний раунд?

- У Харкові ми, на жаль, не змогли засмутити суперника хоча б раз, зате самі пропустили ну дуже необов'язковий гол. Виходячи з цього, на полі "Олімпіакоса" нам необхідно буде зіграти агресивніше в атаці і добитися успіху. Не сумніваюся, що стан газону буде дозволяти команді діяти у своїй звичній манері. Це, скажімо так, основне для нас. До всього іншого, ми повинні не пропустити. Останнім часом голи в наші ворота чомусь залітають практично з нічого. І від цього стає якось сумно.

- У "Олімпіакоса" буде солідна підтримка трибун. Для ваших підопічних це може стати проблемою чи "Металіст" уже настільки досвідчена команда, на яку такі моменти не впливають?

- Ми прекрасно знаємо, що грецькі вболівальники взагалі, і не тільки "Олімпіакоса", а й інших команд, завжди вболівлють дуже агресивно і можуть створити команді суперника певні складності. Однак у нас є прекрасний досвід проведення ігор в Туреччині з "Бешикташем" і "Галатасараєм". Там також підтримують "своїх" дуже завзято. Багато хто з наших футболістів родом з Латинської Америки, де фанів тихими теж не назвеш. Тому не думаю, що підтримка домашніх трибун "Олімпіакоса" якось вплине на наш моральний стан.

- "Металіст" здатний здивувати тренера "Олімпіакоса" Ернесто Вальверде та його підопічних?

- Ми, в першу чергу, постараємося зіграти так, як любимо. Дуже хочеться, як і в домашньому матчі, відразу ж перевести гру на половину поля греків і шукати своє щастя виключно біля воріт суперника.