УКР РУС

Маркевич: Україна робила багато передач назад, на цьому й погоріли

27 березня 2017 Читать на русском

Мирон Маркевич поділився думкою про прични поразки України у матчі відбору до ЧС-2018 проти Хорватії (0:1).

"У балканців гравці досвідченіші, ніж у нас (при тому, що середній вік гравців футболістів збірної України – 26,8 року, збірної Хорватії – 26,4. – Прим.авт.). Думаю, в кінцевому підсумку це зіграло головну роль. Тим більше що у "синьо-жовтих" на поле вийшов Микола Матвієнко, для якого це був дебют в національній команді. Захисну лінію довелося перебудовувати. У такому поєднанні наша оборона ще ніколи не виступала.

Не варто забувати, що після травми не мав достатньої ігрової практики Кравець, відчувалося, особливо в першому таймі, що не в тонусі Коноплянка. Але навіть при всіх цих складнощах тренерський штаб вийшов із ситуації з честю. Так, взяти очки не вийшло, але перспектива є – це однозначно.

В цілому впала в очі велика кількість передач назад, може, на цьому ми й погоріли...

Часом у наших хлопців непогано виходив вихід з-під пресингу за рахунок передач, але загальної картини не вийшло через різний ступінь готовності футболістів.

Коли м'яч був у Коноплянки або Ярмоленка, на них перемикалося відразу по 3 суперника – один атакував, а ще двоє страхували. Видно було, що хорвати добре вивчили гру українців.

Найближчі 3 гри – проти Фінляндії, Туреччини та Ісландії – стануть визначальними. У цих зустрічах необхідно брати як мінімум 7 очок", – сказав Маркевич.

Україна програла Хорватії у відборі до ЧС-2018. Це перша тренерська поразка Андрія Шевченка. Наставник збірної України пояснив причини поразки від хорватів та прокоментував кадрові рішення. Дивіться відео гола та огляд матчу.

Хорватія – Україна. 5 головних підсумків матчу

Хорватія – Україна. Непогана гра, але не результат. Наші оцінки

, а також у Viber