УКР РУС

Маркевич: У Львові не хотілося дивитися на деякі фізіономії

27 жовтня 2011 Читать на русском

Харківський "Металіст" в 1/8 фіналу Кубка України програв у Львові місцевим "Карпатам". Головний тренер харків’ян Мирон Маркевич за цією грою спостерігав по телевізору. Чому наставник не поїхав до Львова і про власні враження від цієї гри Мирон Богданович розповів ексклюзивно для "ФУТБОЛ 24".

- Мирон Богданович, що скажете про кубкову гру своєї команди із "Карпатами"?

- Звісно, хотілося б кращого. Але до вилучення була рівна гра. А пізніше… Ще Романчук травмувався. Ви ж знаєте, у Львові грали ті, хто багато пропустив: Бордіян, Обрадович, Березовчук. Вони десь в кінці і дали тріщину. Хоча півтора тайми була доволі рівна гра. Взагалі, ми мали шанс на успіх, але вилучення вирішило долю матчу.

- Чому ви не поїхали на гру із "Карпатами"? У попередньому раунді Кубка України ви були на матчі із значно слабшим суперником…

- Постійні "дрязги" із "Карпатами" мені набридли. Щиро кажучи, у Львові не хотілося дивитися на деякі фізіономії. Тому я не поїхав.

- Після матчу із "Карпатами" ваш помічник Ігор Рахаєв сказав, що перед "Металістом" поставлене завдання перемагати у кожному матчі, у кожному турнірі. Зважаючи на це, чи не доцільніше було більше гравців основи залучити у грі із львів’янами?

- Ми у Харкові залишили той склад, який грав у Донецьку із "Шахтарем". Ми спершу провели непросту гру із "Мальме", потім" із "гірниками". Були вилучення в цих матчах, Тайсона довелося через незначне ушкодження міняти. Обираючи склад на гру із "Карпатами", ми відштовхувалися від того, що попереду на нас очікують непрості ігри. В Лізі Європи потрібно "добивати" результат, та і в чемпіонаті України не маємо права на осічку. У Харкові залишилися ті люди, які в суботу вийдуть проти "Ворскли". А іншим футболістам дали шанс себе проявити. Вони не потрапляють в основу, щось собі "під ніс бурчать". Ось вони і отримали можливість показати себе в грі із далеко не найсильнішою командою.

- Кожен тренер мріє про два повноцінні склади. Наскільки ви далекі від цього?

- В нас не має двох повноцінних складів, учора це було видно. Побачили, що не усі тягнуть той рівень, на який ми замахнулися. Тому, звичайно, деякі футболісти невдовзі перейдуть в інші команди.

- Відповідно, "Металіст" буде купувати новобранців…

- Думаю, що ми попрацюємо на трансферному ринку. Основна проблема – це знайти українських футболістів, які б дотягували до нашого рівня. Наразі їх обмаль, якщо вони і є, то висувають серйозні фінансові умови. Тому ми будемо дуже прискіпливо до цього ставитися. Але те, що з’являться нові люди в "Металісті" - це однозначно.

- Зважаючи на те, що у вас багато іноземців в основі, саме придбання українських футболістів буде вашим пріоритетом?

- Так, саме тому і сказав, що це наша основна біль. Головне, знайти новобранців тут, в Україні.

Розмовляв Андрій Захарчук