УКР РУС

Маркевич: Сподобалось, що Шапаренко не боявся брати ініціативу на себе

2 червня 2018 Читать на русском

Голова Комітету збірних України Мирон Маркевич прокоментував нічию з Марокко (0:0).

"Я не можу сказати, що гра підопічних Андрія Шевченка мене розчарувала. У той же час, не став би перебільшувати значення того факту, що, мовляв, марокканці вже тривалий час цілеспрямовано готуються до фінальної частини світового чемпіонату, а збірна України зібралася лише тиждень тому для підготовки до двох спарингів. Але якщо ти вважаєш себе професіоналом, то потрібно при будь-яких обставинах виходити на поле і доводити, що гідний виступати за головну команду країни. Тим більше, що результати кожного навіть товариського матчу впливають на рейтинг збірної.

Що стосується матчу з марокканцями, то у мене, за великим рахунком, немає зауважень тільки по грі голкіпера нашої команди Андрія Пятова, який в декількох моментах врятував збірну від неприємностей.

Запам'ятався і дебютант збірної – Микола Шапаренко. Звичайно, можна посилатись на те, що надмірне хвилювання позначилося на кількості помилок. Але, сподобалося, що динамівець не боявся брати ініціативу на себе, намагався діяти не тільки швидко і нестандартно, але і відпрацьовував в оборонних діях", – цитує Маркевича Команда 1.

Марокко – Україна – 0:0 – відеоогляд матчу