УКР РУС

Маркевич розповів, чи зміг би зараз очолити "Дніпро" та скільки команд потрібно УПЛ

28 березня 2017 Читать на русском

Екс-наставник "Дніпра" Мирон Маркевич прокоментував стан справ в українському футболі, а також розповів, чи бачить себе знову тренером дніпровського клубу.

"Чи українська першість вже опустилася на саме дно? Не можна так говорити. Зараз настав перехідний період, але незабаром ми почнемо маленькими кроками рухатися вперед. Просто те, що є сьогодні, і те, що було у нас кілька років тому, – це небо і земля. Але ми живемо в такий час, що треба радіти хоча б такому чемпіонату. Це потрібно пережити.

Оптимальна кількість команд для УПЛ? 16. І щоб турнір проводився за класичною схемою в два кола. Можна, звичайно, заявити і 20 колективів. А толку? Чи зможуть всі вони відповідати вищому дивізіону? Я в цьому дуже сумніваюся.

Чи можу себе зараз уявити біля керма "Дніпра"? Напевно ні. В команді є молодий тренер, Дмитро Михайленко, багато перспективних виконавців, з якими він працював в дублі. Так що в цьому плані у дніпрян порядок. Хоча я поки і не збираюся на пенсію. Але якщо фахівець працює з серйозними футболістами протягом 12-ти років, потім йому складно опускатися на такий рівень. Я це вже пройшов, тепер справа за молоддю", – сказав Маркевич.

Маркевич: Не мордуйте мене з тим "Динамо"

Маркевич визначив головні причини поразки України у матчі з Хорватією

, а також у Viber