УКР РУС

Маркевич: "Рапід" сильніший за "Аустрію" та "Зальцбург". ВІДЕО

3 жовтня 2012 Читать на русском

Головний тренер "Металіста" напередодні домашнього поєдинку проти австрійців поспілкувався з журналістами.

- Ми досить часто граємо з австрійськими командами. З "Рапідом" зустрінемося вперше. Це дуже збалансований колектив, який зараз є лідером чемпіонату. Тому ми очікуємо непростої гри.

- Якщо порівнювати з торішніми суперниками з Австрії - "Аустрією" і "Зальцбургом", "Рапід", на ваш погляд, проповідує схожий з ними стиль гри?

- Я бачив останній матч "Рапіда" в Інсбруці. Мені здається, команда більше дорожить м'ячем у порівнянні з "Аустрією" і "Зальцбургом". І, мабуть, більш майстерно. Це відчувається. Хоча "Рапід" і грав з клубом, який займає останнє місце чемпіонату, але все одно, клас відразу помітно.

- Аналізуючи останні матчі "Металіста", досить складно зрозуміти, в якій формі знаходиться команда. Ви коли влітку готували колектив, на який період часу розраховували пік форми?

- Звичайно, нам би хотілося, щоб пік форми настав із завтрашнього дня. Матчі покажуть. Кожна гра важлива для нас. Сподіваюся, футболісти зрозуміють, що нам вже не можна втрачати очок в чемпіонаті. І в Лізі Європи також.

- Менше року тому харків'яни здобули дуже впевнені перемоги над "Аустрією" і "Зальцбургом". Чи немає у вас побоювань, що гравці можуть подумати, мовляв, тих двох обіграли, виграємо і у третього?

- Напевно, у будь-якого тренера є такі побоювання. Не тільки у мене. Але ми постараємося переконати футболістів: що було - те минуло. Ну і, на мій погляд, "Рапід" сильніший за "Аустрію" та "Зальцбург". Тим більше, команда зараз лідирує в чемпіонаті.

- Питання про завдання. Які цілі в Лізі Європи буде переслідувати ваша команда, якій навесні зовсім трохи не вистачило для виходу в півфінал єврокубка?

- Виступити, як мінімум, не гірше. Поки ж основне наше завдання - вийти з групи.