УКР РУС

Маркевич: "Металіст" в Харкові кістьми не ляже

28 квітня 2012 Читать на русском

Головний тренер "Металіста" розповів про майбутню домашню гру свїх підопічних проти "Шахтаря" в рамках 29-го туру Прем'єр-ліги.

- "Металіст" у Харкові не лягатиме кістьми за результат - нам це просто не потрібно. Обіцяю, що валяти дурня не будемо й футболісти вийдуть грати для вболівальників, але я абсолютно не збираюся ризикувати здоров’ям гравців, які, приміром, мають нині ушкодження. Скажімо, той же Тайсон усе друге коло провів на уколах, і кидати його в бій я не збираюся. Кого випустити, як грати, куди бігти - усе це проблеми суто "Металіста", а не преси чи зацікавлених сторін. Я вже дивлюся в майбутнє.

- Ви тут згадали про тих, "кого ставити". Тож чи виникають у вас кадрові труднощі у зв’язку з дискваліфікацією трьох провідних футболістів команди: Вільягри, Торсігльєрі та Крістальдо? До того ж, ушкодження має Тайсон.

- У нас є їх ким замінити - вийдуть виконавці, які наразі найкраще готові зіграти в красивий і видовищний футбол та порадувати наших прихильників…

- З іншого боку, "Металіст" не перемагає вже в п’яти матчах чемпіонату поспіль. Згадаєте, коли востаннє з командою траплялося подібне?

- Такого точно не було давно. До речі, я постійно говорю про це підопічним, наголошую, що час уже перервати цю серію.

- Чи можете назвати три основні причини, які пояснюють цей спад?

- Гадаю, головна причина лише одна: несправедливий виліт із Ліги Європи. Він ударив по амбіціях футболістів, вплинув на їхній психологічний стан. Як наслідок - команда з точки зору морального стану не в належному тонусі.

- Мироне Богдановичу, зрозуміло, що всю увагу нині сконцентровано на двох останніх турах чемпіонату, та все ж: чи виникають саме у вас думки про наступний сезон? Зокрема, ви говорили, що команді потрібно попрацювати на трансферному ринку, передусім, стосовно ліміту на легіонерів, і згадали про те, що вже дивитеся в майбутнє?

- Безумовно, я готовий повторитися, що в нинішньому сезоні нам уже, за великим рахунком, нічого не треба, на відміну від того ж "Шахтаря". Тому нехай донеччани приїздять у Харків і б’ються за результат - ми ж хочемо просто показати якісний футбол.

Так, ви правильно зауважили щодо трансферної роботи. Українці - то наш головний біль і основна проблема вже давно. Тому вже нині я придивляюся до ринку, аналізую його й працюю в цьому напрямку. Сподіваюся, нам вдасться влітку підсилитися вітчизняними виконавцями.