УКР РУС

Маркевич: Матеус вибув на місяць

26 липня 2015 Читать на русском

Головний тренер "Дніпра" Мирон Маркевич, який отримав червону картку у матчі з "Чорноморцем, прокоментував перемогу своєї команди.

"Я сидів, терпів-терпів, але так же не можна. Не знаю, хто йому взагалі прапорець дав. Людина просто впала, нам дають штрафний, і нам забивають другий гол. Взагалі нічого. Потім видно всім, що м'яч виходить від гравця "Чорноморця", а він призначає кутовий. Значить, я роблю висновок, що він спеціально це робить. Я йому це і сказав.

Чи задоволений новою тактичною схемою? Поки що ні. Схема хороша, і ми будемо її використовувати, тому що, за великим рахунком, у нас немає крайніх захисників. Тому ми зіграли в три центральних. Але для цієї схеми необхідні хороші лінійні гравці. Футболісти, які можуть перекривати зони. Матеус для цієї ролі не годиться, Блізніченко теж. Лучкевич, сподіваюся, зможе так зіграти - у нього витривалість на високому рівні. Потрібен такий же гравець зліва, який міг би перекривати зони. Тоді можна спокійно грати в три захисники. Немає тут нічого неможливого. Це вимушений крок, хоча моментами було не дуже добре.

Що з Матеусом? Вибув на місяць. Це футбол.

Чому не було навіть у заявці Лучкевича? Він провів два чемпіонати в збірних. Хлопець наївся. Ми йому дали тиждень, щоб він просто в басейні відмокав. На Полтаву буде вже готуватися.

З чим пов'язана заміна Федорчука? Я б поміняв ще чоловік п'ять після першого тайму. Відчував: треба щось робити, вливати свіжу кров. Вони вийшли, спали, виграли ще до гри. Слухають, що "Чорноморець" помінявся. А вийшла організована команда, що забила нам гол. І добре, що так все закінчилося. Тому потрібно було щось робити. Радий, що вгадав", - сказав Маркевич.

Нагадаємо, що матч "Дніпро" - "Чорноморець" завершився із рахунком 4:2.