УКР РУС

Маркевич: Коли ми останній раз бачили Динамо, яким пишалися?

26 лютого 2018 Читать на русском

Голова комітету національних збірних ФФУ Мирон Маркевич жорстко розкритикував Ігоря Суркіса й Динамо.

"Суркіс сказав, що по ту сторону фронту воюють вболівальники Шахтаря? Це бурхлива фантазія Ігоря Суркіса, який не розуміє, що відбувається ... Йому краще говорити про те, в чому він хоч щось розуміє. Нехай краще говорить про команду Динамо Київ, про рівень її сьогоднішньої гри, про якість футболістів, які зараз надягають футболку легендарного клубу.

"На тій стороні воюють екс-вболівальники Шахтаря, на нашому боці – фанати Динамо". Жорстке інтерв’ю Ігоря Суркіса "Профутболу"

Я дуже добре знаю, наприклад, Олександра Хацкевича. І мені складно уявити, щоб він, або, скажімо, Олег Лужний, сказали, що ми не будемо грати в футбол через безпеку. І я б говорив не тільки про гравців і тренерів. Я багато спілкуюся і з уболівальниками Динамо, в тому числі з тими, хто воює на Донбасі. Мало хто з них зрозумів рішення керівників київського клубу не їхати до Маріуполя.

Просто президент Динамо звик, що коли федерацію футболу очолював його брат, то він міг вирішити для Динамо будь-які питання. Будь-які! Зараховувалися "комп'ютерні" голи, матчі переносилися на будь-які дати і в будь-які міста. Про суддівство я взагалі мовчу. Може, молоді тренери не знають цього, але я-то через все це пройшов! Схоже, вони розраховували, що з нинішнім президентом ФФУ все буде як раніше. Але зараз ситуація змінилася, і, схоже, Ігоря Суркіса це просто бісить.

Ясно, що ситуація змінилася. І якщо брати Суркіси з різних причин не можуть утримувати Динамо, то нехай продадуть або віддадуть його і не мучаться! Навіщо придумувати різні схеми? Динамо – це символ України. І щоб ним керувати, потрібен справжній управлінський талант! І не потрібно все валити на тренерів, змінювати їх щосезону. Хто, наприклад, набрав гравців в цей склад? Це ж ганьба, а не Динамо!

Чи можу допустити, що Динамо зникне? Я не можу уявити це навіть в кошмарному сні! Повторюся, Динамо – це візитна картка нашої країни! Коли ми останній раз бачили Динамо, яким пишалися? У 1999 році! Майже 20 років тому! Весь цей час під керівництвом нинішніх керівників команда деградувала і, як каже зараз молодь, досягла дна. А вболівальники Динамо зі стажем, до числа яких належу і я, добре пам'ятають, як роками командою пишалася вся країна! Щоб довести справи до нинішнього стану – це треба вміти", – цитує Маркевича Matchday.