УКР РУС

Маркевич: До гри Циганкова ставлюсь дуже спокійно, лідерами збірної лишаються Ярмоленко і Коноплянка

11 жовтня 2016 Читать на русском

Очільник Комітету національних збірних ФФУ Мирон Маркевич поділився враженнями від гри збірної України в матчах відбору до ЧС-2018 проти Туреччини (2:2) і Косово (3:0).

"У Туреччині, напевно, після того як команда повела 0:2, можна було грати більш сконцентровано і вивезти 3 очки. З Косово ми своє взяли, хоча гра теж була непростою. Я думаю, завдання-мінімум команда виконала.

І в цілому те, що збірна більше атакує, контролює м'яч, нав'язує свою гру – дуже хороший показник. Зміни в грі помітні. Але я вважаю, що для нас основні матчі будуть проти Хорватії, зараз це одна з найкращих команд в Європі, і саме ці ігри будуть показовими.

Я думаю, що Шевченко все правильно робить. Він дає грати молодим футболістам, вірить в них. В принципі, вибір у тренера невеликий, якщо вже чесно говорити, особливо на флангах оборони. Є Бутко, є Соболь, які стабільно грають в чемпіонаті України. Вони молоді, перспективні хлопці. Їм потрібно довіряти.

Моя думка, що все ж Ярмоленко і Коноплянка зараз в самому розквіті сил, тренер і надалі буде робити ставку на них. Молодь повинна підтягуватися. І Петряк, і Караваєв зараз добре виглядають в чемпіонаті, ростуть. Але я впевнений, що Коноплянка і Ярмоленко – лідери цієї команди, і вони ще не раз себе проявлять.

Я знаю потенціал Коноплянки, але зараз він в якійсь психологічній ямі. Думаю, він повинен проявити свій характер. Він у нього є. Якщо Женя буде грати в "Шальке", то ця нервозність зникне. Він – основний гравець збірної, він завжди готовий допомогти команді, йому важливо, що тут йому довіряють.

Кравець постійно грає, і це важливо для кожного гравця. У Артема є ігрова практика в "Гранаді", а у Зозулі в "Бетісі" її немає, так само, як і у Селезньова в "Шахтарі". Для Шевченка поставити Кравця до складу було єдино правильне рішення, ставка на нього себе виправдала, він забив важливі м'ячі.

Циганков? Я дуже спокійно ставлюся до його гри. Не потрібно зараз овацій в його сторону. Ну забив він пару м'ячів за "Динамо". Але він повинен в кожному матчі доводити, що він сильніший. А то у нас люблять роздавати аванси. І потім нічого не виходить. Циганков – цікавий футболіст, але йому ще потрібно працювати і працювати", – сказав Маркевич.

Експерт навів вражаючі подробиці у зміні атакувальної гри збірної України

А ви що думаєте з цього приводу? Напишіть в коментарях