УКР РУС

Маріуполь вдома переміг Верес

14 квітня 2018 Читать на русском

У матчі-відкритті 27 туру УПЛ підопічні Олександра Бабича впевнено переграли конкурентів з Рівного.

Гра мала важливе значення, адже обидві команди мали по 33 очки та боролись за останнє місце у зоні єврокубків. До матчу його займав Верес, який провів непоганий другий тайм проти Шахтаря та сподівався у грі проти іншої команди з Донбасу таки взяти три очки – однак, як і в останніх чотирьох турах, щось пішло не так.

Маріуполь зусиллями Вячеслава Чурко вийшов вперед вже на третій хвилині, а через десять хвилин Вересу довелося міняти свого основного нападника Станіслава Куліша, який, ймовірно, потягнув задню поверхню стегна. Тим не менш, у першому таймі гостям вдалося контролювати м'яч та перестріляти за кількістю ударів своїх візаві – от тільки у голи конвертувати цю перевагу їм не вдалося.

Другий тайм господарям вдалося дещо вирівняти за статистичними даними та покращити - за гольовими. Після передачі Кірюханцева, участь якого у матчі до останнього знаходилась під питанням, на 61-й хвилині забив Андрій Тотовицький, подвоївши перевагу господарів. Верес же збільшував перевагу лише за кількістю травмованих – на 67-й хвилині поле покинув Борзенко. Шанс повернутися у гру гості мали на 86-й хвилині, коли отримали право на пробиття пенальті, однак Роман Карасюк не реалізував одинадцятиметровий, що й поставило крапку в грі.

Таким чином, Маріуполь перемагає, не пропустивши, набравши 36 очок та потіснивши з п'ятого місця своїх сьогоднішніх суперників. До четвертої Зорі залишається всього одне очко – однак у луганчан є гра у запасі. Верес же з 33 очками спускається на шосту сходинку.

Чемпіонат України, 27 тур

Маріуполь – Верес – 2:0

Голи: Чурко, 3, Тотовицький, 61

Нереалізовані пенальті: Карасюк, 86