УКР РУС

Маріуполь – Ворскла: анонс матчу

13 травня 2018 Читать на русском

"Футбол 24" представляє анонс матчу 31 туру УПЛ між Маріуполем та Ворсклою.

Маріуполь – Ворскла

31 тур УПЛ. 19:30. Маріуполь, стадіон ім. В. Бойка

Головний арбітр: Дмитро Бондаренко

Телетрансляція – канал "Футбол 1", текстову онлайн-трансляцію читайте на "Футбол 24".

Обидві команди підходять до матчу з деякою шириною можливостей. Ворскла за умов перемоги над Маріуполем та поразки Зорі в матчі проти Динамо може офіційно святкувати бронзу, однак в разі власного програшу не засмутиться – полтавці мають перевагу над луганчанами у два очка та очну зустріч у наступному турі. Тим не менш, після трьох поспіль матчів без перемог полтавці навряд чи вийдуть на поле без налаштування.

"Павлов замахнувся – і м’яч полетів разом із тапком". Капітан, який веде Ворсклу до "бронзи"

Маріуполь перед грою проти Ворскли знаходиться у схожій ситуації. Перевага над Вересом становить три очка – і це за умов ймовірного технаря конкурента. Тим не менш, підопічні Бабича у сьогоднішньому матчі зацікавлені у наборі хоча б одного очка, яке дозволить святкувати вихід до кваліфікації ЛЄ. Поразка полтавцям змусить Маріуполь не програвати Вересу у заключному турі, адже рівняни мають трохи кращу різницю м’ячів – а це явно зайві нерви.

Однією з родзинок матчу можуть стати голи Ворскли. Вони взагалі є головною родзинкою будь-якої гри, однак у Маріуполі полтавці можуть провести 700-й гол у чемпіонатах. Наразі Ворскла забила 698. Поразка ж стане для Ворскли ювілейною – 250-ю у всіх чемпіонатах.

Статистика протистояння

  • Команди провели між собою 37 матчів у чемпіонаті, з яких 17 виграли маріупольці, 16 – полтавчани, а ще чотири матчі завершились внічию. Загальний рахунок протистояння – 46:49 на користь Ворскли.
  • Найбільша перемога Маріуполя над Ворсклою у чемпіонаті була зафіксована у сезоні 2011/2012 – 4:1
  • Найбільша перемога Ворскли над Маріуполем була зафіксована у сезоні 2010/2011 – 2:6. Цей же матч являється і найрезультативнішим в історії протистоянь цих команд.
  • Найкращим бомбардиром Маріуполя у матчах проти Ворскли у чемпіонаті є Костянин Бабич – 5 голів
  • Найкращим бомбардиром Ворскли у матчах проти Маріуполя у чемпіонаті є Йован Маркоскі – 7 голів.
  • Остання гра між командами відбулася 7 квітня та завершилася мінімальною перемогою Маріуполя – 1:0. Єдиний гол на 57 хвилині забив Михайло Сергійчук.

Кадри

Травмовані: нема

Дискваліфіковані: Болбат, Мишньов – Пердута

Під питанням: Худжамов

Обом командам вдалося уникнути травм, однак проблеми зі складом зайшли з іншого боку – з дисциплінарного. Через дискваліфікації матч пропустять відразу три футболіста – Сергій Болбат і Дмитро Мишньов зі сторони Маріуполя та Ігор Пердута – зі сторони Ворскли.

Єдиним футбоілстом, який може пропустити гру через травму, є голкіпер та капітан Рустам Худжамов. Він не зумів прийняти участь у матчі проти Динамо, адже ще не встиг відновитися від пошкодження. Наразі його участь у грі під питанням.

Орієнтовні склади

Маріуполь: Гальчук, Демірі, Биков, Яворський, Білий, Тищенко, Дедечко, Мишньов, Пихальонок, Тотовицький, Борячук

Ворскла: Шуст, Сапай, Гіоргадзе, Чеснаков, Саків, Кравченко, Шарпар, Ребенок, Кулач, Кобахідзе, Коломоєць

Чурко: Матч з Ворсклою буде напруженим і складним

Прогнози букмекерів

Авторитетна контора 1xbet дає найвищий коефіцієнт на перемогу Маріуполя – 3.48. Зовсім ненабагато відрізняються коефіцієнт на нічию, який становить 3.10. Перемога Ворскли оцінюється коефіцієнтом 2.27.

Схожі показники дають і в Марафонбет – 3.32 на перемогу Маріуполя, 3.13 на нічию та 2.38 на виграш Ворскли. Трохи менші котування надає betfair – 3.20 на перемогу господарів, 3.00 на нічию та 2.38 на Ворсклу. Недалеко від них пішли й Unibet – такі ж 3.20 на перемоги команди Бабича, 3.13 - на нічийний результат та 2.30 – на виграш команди Сачка.

Прогноз Футбол 24 – 1:1

Обидві команди будуть грати на перемогу – при чому Маріуполь робитиме це у рідних стінах. Ворскла минулого разу програла на виїзді, однак сьогодні мотивація полтавчан буде набагато вищою. Коли ж стикаються дві мотивовані команди приблизно одного класу – нічия досить ймовірна, а коли вона ще й влаштує обидва колективи – вона стає ймовірною ще більше.