УКР РУС

Маріуполь – Шахтар: анонс матчу

27 квітня 2018 Читать на русском

29 тур УПЛ. 17:00. Маріуполь, Стадіон імені В. С. Бойка. Телетрансляція – канал "Футбол 1". Головний арбітр – Віктор Копієвський.

Шахтар і Маріуполь зустрінуться втретє за майже місяць. Попередні два "дербі" завершилися дуже прогнозовано – "гірники" розгромили суперника в першому колі другого етапу та у півфіналі Кубка України. Інакшого підсумку не могло й бути – маріупольська команда виходить проти Шахтаря без орендованих лідерів і кількох виконавців найближчого резерву.

Попередній матч
18.04.2018. 1/2 фіналу Кубка України-2017/2018
Шахтар – Маріуполь – 5:1
Голи: Тайсон, 8, 45+2, Марлос, 38, Кайоде, 74, Петряк, 81 – Тищенко, 22

Болбат, Тотовицький (+дискваліфікація), Кірюханцев (+дискваліфікація), Чурко, Борячук (+травма), Арендарук, Піхальонок, Ігнатенко знову пропустять матч. Враховуючи ще й відсторонення Яворського та пошкодження Худжамова, можна спрогнозувати, що заявка Маріуполя на цю гру буде максимально куцою. А старті вийдуть аж 3 футболісти оптимального основного складу.

Статистика протистояння – 42 матчі: 39 перемог Шахтаря, 3 нічиї, жодної перемоги Маріуполя

Команда рівня Першої ліги зіграє проти одного з двох найкращих колективів країни. Смішно говорити про інтригу. Навіть суттєві кадрові втрати Паулу Фонсеки абсолютно ніяк не впливають на ситуацію. Ракицький і Феррейра не потрапили в заявку через проблеми зі здоров'ям, а Степаненко, Дентінью та Марлос пропустять матч внаслідок дисваліфікації. Останній у переможному матчі з Ворсклою дуже коряво та очевидно "обнулився", за що повинен отримати покарання.

В кроці від прецеденту: в Україні вже діє бан за умисне отримання картки

За 4 тури до фінішу чемпіонату Шахтар випереджає Динамо на 3 очки. Не менш важливою є різниця голів, яку "гірники" сьогодні також можуть підкоректувати на свою користь. Ну а Маріуполь має можливість спокійно програти – 3 очки переваги над регресуючим Вересом тримають "чайок" у зоні єврокубків. Донбаське дербі знову нікого не здивує.

Турнірна таблиця

Орієнтовні склади

Маріуполь: Гальчук – Насонов, Білий, Дава, Неплях – Дедечко, Биков – Тищенко, Мішньов, Демірі – Діденко.

Шахтар: Пятов – Додо, Хочолава, Кривцов, Матвієнко – Фред, Патрік – Зубков, Коваленко, Тайсон – Кайоде.