УКР РУС

Маріуполь – Динамо: фанати обох команд прокоментували сутичку з поліцейськими

2 квітня 2018 Читать на русском

Фанати Динамо та Маріуполя поділились емоціями від подій навколо матчу їх команд в рамках 25 туру УПЛ. Нагадаємо, поєдинок був затьмарений сутичкою фанатів обох команд з поліцією, в результаті якої постраждали декілька людей.

Думка фанатів Маріуполя

Як розповів лідер маріупольських ультрас Антон Требухов, сутичок з правоохоронцями можна було уникнути.

Маріуполь – Динамо: бійка ультрас і поліції, з'явились подробиці, відео і фото

"Почалося все з того, що маріупольська команда забила гол і фанатський сектор запалив піротехніку. Піротехніку, від якої, як зазвичай, ніхто не постраждав. Коли вже все догорало, приїхала пожежна машина, а коли вогню і зовсім не було, то пожежна машина мала намір залити людей на секторі водою. Такий абсурд я бачив вперше в Україні. Звісно, шланг був відібраний і люди захистили себе від ідіотських рішень.

Після того був текстовик "Чемодан! Вокзал! Мальдіви!" та відповідний заряд на адресу Петра (Порошенка – прим.). Не хотілося б пояснювати суть цієї акції, всі прекрасно розуміють відношення в Маріуполі до Президента, ставлення військових до нього, націоналістів і звичайних патріотів.

Свято футболу перетворили в піар-майданчик. Президент, губернатор та інші чиновники різних рівнів – всі, хто намагався зловити свою хвилину слави на цьому матчі. У підсумку переборщили і все пішло не так.

До приїзду гаранта і конкретно до матчу всі силові структури готувалися максимально. Мушу визнати, що робота поліції, СБУ, НГУ, ЗСУ була продуктивною і терористична загроза була мінімальною. Але є одне "але"! Піротехніка – це не злочин. І звернення до Президента – це теж не злочин.

Таке категоричне ставлення до піротехніки завжди було тільки в двох областях. У тих областях, в яких намагалися по-максимуму людей назад затягувати в СРСР. У тих областях, в яких зараз йде війна. Піротехніка – це частина футбольних матчів у всіх частинах України, крім Донецької та Луганської областей.

Хлопців з Києва почали затримувати і відвозити в невідомому напрямку. Звісно, товариші заступаються за хлопців. Поліція стягує всі сили, для "бесіди" з киянами. І тут відбувається той феномен, який врятував нашу країну в 2014 році. Маріупольські фанати кидають свій сектор і всім складом біжать на допомогу київським фанатам!!! Це був приклад Майдану, це був приклад початку війни, коли фанати приходять один одному на допомогу і консолідуються в одну силу.

Маріуполь – Динамо: У сутичці з фанатами постраждало 9 поліцейських

Постраждалі з обох сторін, розбиті голови поліції та фанатів, розбиті автозаки. У підсумку все вирішилося звичайним цивілізованим діалогом. Хлопців відпустили і все припинилося. Чи можна було цього всього уникнути? Можна! Не потрібно вигадувати нічого нового, потрібно просто взяти приклад з інших областей і зробити так, щоб в нашому місті простіше до цього процесу ставилися.

Швидше за все зараз почнуться приводи маріупольських фанатів в поліцію, а, може, і обшуки по домівках. Якщо прибрати піар-майданчик, то це був справжній європейський футбол. Команди показали відмінну гру. Фанати влаштували атмосферу на стадіоні", – написав Требухов на своїй сторінці у Facebook.

Думка фанатів Динамо

"Місто абсолютно нормальне, люди хороші та доброзичливі. Все нормально. До футболу все добре було, чудово навіть. Потім була провокація з боку поліції, яка, на мою думку, непрофесійно виконала свої обов'язки.

Після забитого голу є звичай – запалювати фаєри. Проте поліція підійшла і затримала тих хлопців. Почали один за одного заступатись, ланцюгова реакція.

Президент, який був присутній на матчі, побачив правду. А так все добре – місто прекрасне, море, порядок. Матч був хорошим, футболісти старались. По грі жодних питань немає. Маріуполь – хороша команда, проте в Динамо більш майстерні футболісти.

Перенесення відправки потяга – це нормальне явище. Якби ці всі фанати залишились ночувати у Маріуполі, для поліції та міста було б більше проблем.

Здивувала ціна за туалет – 6 гривень 44 копійки. Я об'їздив всю Україну, але такої ціни ще не бачив. Запрошую вболівальників Маріуполя до Києва", – розповів фанат Динамо В'ячеслав в коментарі 0629.com.ua.

*Фото: Фейсбук Антона Требухова