УКР РУС

Маріуполь – Динамо: бійка ультрас і поліції, з'явились подробиці, відео і фото

1 квітня 2018 Читать на русском
Created with Sketch.

Фанати Маріуполя і Динамо об'єднались проти поліцейських у недільному матчі чемпіонату України. Відбулись сутички та бійка.

За інформацією "Футбол 24", двох вболівальників Динамо висадили з потягу Маріуполь – Київ. Причина – вони спровокували бійку з іншими представниками ультрас Динамо. Ситуація трапилася біля Волновахи.

Вже у Волновасі втрутились поліцейські, які змусили двох ініціаторів бійки покинути вагон. Обидва перебували в нетверезому стані, один з них зазнав легких тілесних ушкоджень.

Маріуполь – Динамо – 2:3 – відео голів та огляд матчу

Фанати Динамо озвучили власну версію подій: "мочилово" за межами стадіону сталось після другого гола киян, коли правоохоронці спробували "запакувати" фаната за піротехніку.

Як інформує маріупольський сайт 0629.com.ua, сутички почались після того, як поліцейські затримали кількох уболівальників Динамо. На їх захист кинулися фанати київського і маріупольського клубів. У бік правоохоронців полетіло каміння і фаєри.

Вболівальники вибігли на дорогу, відламувавали камені і кидали в поліцейських. Начальник поліції Микола Побойний намагався заспокоїти ультрас і кричав у їхній бік "Зіпсували свято!"

Коли поліція спробувала вивезти затриманих в автозаку, в машину полетіло каміння, розбито декілька вікон. Поліцейські намагалися забороняти знімати кореспонденту видання, погрожуючи "розбити голову" і використовуючи нецензурну лайку.

Трохи згодом в іншій частині поблизу стадіону сталася справжня бійка між поліцейськими і ультрас, які обмінялися ударами рук і ніг. Одного фаната скрутили, але його відбили товариші. "Іди краще воюй!", – кричали ультрас поліції. Щоб конфлікт було вичерпано, заспокоювати обидві сторони прийшов особисто губернатор Донецької області Павло Жебрівський.