УКР РУС

Маріуполь – Динамо: анонс матчу

1 квітня 2018 Читать на русском
Автор: Роман Саврій

25 тур УПЛ. 17:00. Маріуполь, "Стадіон імені В. С. Бойка". Телетрансляція – канал "Футбол 1". Головний арбітр – Юрій Можаровський.

Історія "Динамо в Маріуполі" стала однією з головних тем у цьому сезоні. На першому етапі УПЛ київський клуб через відсутність гарантій безпеки відмовився грати в прифронтовому місті. Наслідком стала технічна поразка Динамо – не допоміг навіть CAS. Тепер "біло-сині" вирішили поїхати в гості до Маріуполя, однак виникли інші цікаві обставини. За декілька днів до матчу було змінено час початку зустрічі – з 14.00 на 17.00.

Статистика протистояння – 39 матчів: 1 перемога Маріуполя, 4 нічиї, 34 перемоги Динамо

Прем'єр-ліга послалася на клопотання Маріуполя та транслятора матчу, однак канали "Футбол 1/2" спростували цю інформацію. У підсумку ініціатором пертурбацій назвали Маріупольську міську раду. Рішення дивне, але комусь необхідне, адже за ланцюговою реакцією довелося ще й перенести час початку поєдинку Сталь – Олімпік і час відправлення потяга за маршрутом Маріуполь – Київ.

Маріуполь – Динамо: час початку матчу перенесли заради Порошенка

Повертаючись до суто футбольних справ, варто відзначити, що обидві команди серйозно мотивовані: Динамо в турнірній таблиці відстає від Шахтаря на 6 очок, а Маріуполь випав за межі єврокубкової зони. У минулому турі приазовці без орендованих футболістів розгромно програли Шахтарю. Сьогодні колектив Олександра Бабича також буде ослабленим – гравці стартового складу Борячук і Кірюханцев мають проблеми зі здоров'ям, відновлюється після травми й Гоміс.

Попередній матч
03.12.2017. 18-й тур чемпіонату України-2017/2018
Динамо – Маріуполь – 5:1
Голи: Гармаш, 28, Циганков, 45+3, Мораес, 75, 84, Гонсалес, 90 – Болбат, 27

У Динамо більше кадрових втрат. Бущан ще не набрав форму після лікування, продовжує тривале відновлення Сидорчук, не зіграє Мораєс (офіційна причина щодо травми виглядає сумнівно на фоні чуток про попередній контракт з Шахтарем), навряд чи вийде на поле конфліктний Хачеріді, проблем у центрі оборони додало пошкодження Кадара. Щоправда, повернувся в загальну групу Бурда, якому поки що не судилося дебютувати за збірну.

Перед міжнародною паузою Динамо розгромило Ворсклу, але чогось надзвичайного в атаці не показало. На виїзді киянам буде важче – вони набрали лише одне очко у двох останніх гостьових поєдинках проти Вереса та Олександрії. З Маріуполем у столиці не лише погані асоціації – у грудні "біло-сині" розтрощили гостей з Донбасу, а Ігор Суркіс видав яскраву промову про те, як його команда "загнала собаку в будку".

Турнірна таблиця

Орієнтовні склади

Маріуполь: Худжамов – Насонов, Яворський, Дава, Демірі – Дедечко, Мішньов – Чурко, Тотовицький, Болбат – Діденко.

Динамо: Бойко – Кендзьора, Бурда, Шабанов, Піваріч – Ротань, Гармаш – Вербіч, Шапаренко, Циганков – Бєсєдін.