УКР РУС

Динамо не змогло обіграти Марітіму в брудному матчі

18 серпня 2017 Читать на русском

Київське Динамо і португальський Марітіму зійшлись у першому матчі плей-офф Ліги Європи. Огляд матчу читайте на сайті Футбол 24.

Динамо заволоділо м'ячем з перших хвилин. Не дивно, що першими могли відзначитись саме кияни. Ярмоленко розібрався справа, Мбокані влучив у захисника. У такому ж дусі матч і продовжився. Марітіму великими силами відбивався, Динамо не надто впевнено штурмувало португальську фортецю.

У стартовий відрізок гри команда Хацкевича постраждала від рішення судді. Мбокані з партнером виходив удвох на воротаря, але суддя придумав офсайд. Далі господарі спробували вибити з гри одного з найпомітніших в атаці Дениса Гармаша. Спочатку зіграли дуже грубо, відразу ж український півзахисник заробив жовту картку за з'ясовування стосунків. Через декілька хвилини гравець Марітіму ззаду дуже жорстко скосив Дениса, але арбітр чомусь промовчав. На щастя, Гармашу вдалось приборкати емоції і на провокації не вестись. Утім в одному з епізодів Денис пішов у брудну боротьбу на межі фолу, і суддя фактично пробачив. Можна було б вилучати і бодай одного гравця Марітіму, однак суддя не наважився кардинально впливати на гру.

В обох команд основні моменти прийшли з флангів. Кадар і Мбокані пробивали головою з вбивчих позиції, але Шарлес все тягнув. Шен і Ко взагалі не влучили у площину, хоча було дуже близько. Гармаш спробув зіграти нестандартно і перекинути голкіпера, проте воротар парирував його удар з-за меж штрафного. Марітіму кілька разів дуже грізно вибігав у контри, але в більшості моментів не вистачало майстерності або чітко читав гру Коваль.

Наприкінці зустрічі Хачеріді отримав сумнівне вилучення за другу жовту – Євген із суперником тримали і валили один одного в центрі поля. Мбокані міг і в меншості вирішувати долю зустрічі, та знову влучив у захисника.

Ліга Європи. Плей-офф, перший матч

Марітіму – Динамо – 0:0

Вилучення: Хачеріді, 89