УКР РУС

Марітіму – Динамо. Анонс

17 серпня 2017 Читать на русском

"Футбол 24" презентує анонс першого матчу раунду плей-офф Ліги Європи Марітіму – Динамо.

Ліга Європи, раунд плей-офф, перший матч

17 серпня 2017. 22:30. Фуншал. "Ештадіу ду Марітіму"

Арбітр: Якоб Келет (Данія)

Трансляція: 2+2

Жереб звів Динамо в Лізі Європи з сенсацією чемпіонату Португалії – Марітіму, що вийшов в єврокубки вперше з 2012 року.

Марітіму: батьківщина Роналду поруч з Африкою та сенсаційний тренер. Що потрібно знати про суперника Динамо в ЛЄ

В принципі, останній факт (участь в єврокубках) багато про що говорить, але все ж не будемо до матчів недооцінювати суперників – це може погано закінчитись.

Марітіму зайняв 6-е місце в чемпіонаті Португалії, і не в останню чергу завдяки тренеру, Даніелу Рамушу. Рамуш з Марітіму програв лише 5 матчів з 29-ти в португальській Прімейрі, причому не програв вдома таким командам, як Боавішта (1:1), Брага (1:0), Бенфіка (2:1!), Спортінг (2:2), Порту (1:1). Як бачимо, Марітіму не поступався вдома топ-3 клубам Португалії в минулому сезоні, що вже повинно зовсім трохи, але насторожувати. Суперник за статусом досить несерйозний, але як мінімум вдома непоступливий.

На Мадейрі складно грати навіть найкращим командам Португалії.

Мінус для Марітіму – він пізніше почав сезон, ніж Динамо. За плечима команди з острова Мадейра два матчі кваліфікації ЛЄ з болгарським Ботевим, а також 2 тура Прімейри: перемога над Пасушем (1:0) та поразка від Белененсеш (0:1).

Які фактори можуть вплинути на результат? Знову ж таки не хочеться одразу шукати виправдання як у випадку з Янг Бойз, але є об’єктивні речі, на які варто зважати (без фанатизму).

По-перше, клімат – на острові Мадейра хоча й стабільний клімат протягом всього року (влітку середня температура 25-26 градусів, взимку – до +20 градусів), але досить висока вологість повітря. По-друге, газон. Ні, він не штучний як в Берні, але зовні не виглядав ідеальним напередодні гри.

Єдине, що хочеться відзначити – все це нюанси, які не повинні стати виправданням.

В якому стані підходило до матчу Динамо: у команди Хацкевича не було втрат. Новачок Піваріч не поїхав через об’єктивні причини – він давно не грав офіційний матч та ще не готовий. З командою був і Домагой Віда, який однією ногою в іншому клубі, що Хацкевич навіть не ховає.

Хацкевич: Віда підійшов до мене і сказав, що готовий до гри з Марітіму

Сидорчук: Будемо сподіватися, що такого, як з Янг Бойз, проти Марітіму не повториться

І останній нюанс. Безумовно, для Динамо та Олександра Хацкевича важливо реабілітуватись за Янг Бойз, але варто пам’ятати, що перша гра з Марітіму це лише перший тайм двоматчевого протистояння. Навіть невдалий перебіг подій можна ще врятувати.

Марітіму – Динамо: Кияни випробували газон стадіону "Душ Баррейруш"

Орієнтовні склади

Марітіму: Чарльз – Бебету, Зайнадін, Паблу Сантуш, Луїш Мартінш – Гамбоа, Шен, Ебер Едгар Кошта, Родрігу Піньйо, Валенте

Динамо: Коваль – Кендзьора, Хачеріді, Віда, Кадар – Сидорчук, Буяльський – Циганков, Ярмоленко, Дерліс Гонсалес – Мбокані