УКР РУС

Marca і AS про контроверсійні епізоди гри "Реалу". ВІДЕО

22 березня 2012 Читать на русском

Якщо вести мову про суперечливі епізоди з матчу "Вільяреалу" проти мадридського "Реалу", то експерти Marca і AS погоджуються, що потрібно було ставити пенальті у ворота Ікера Касільяса у першому таймі.

Експерти іспанських видань впевнені, що Парадас Ромеро припустився помилки, не призначивши карний за фол Арбелоа на Нілмарі. Іспанець виразно потягнув за футболку суперника і не дозволив тому вийти на ударну позицію. Тож на 33-й хвилині "Вільяреал" мав отримати пенальті. Рафа Гуерро, експерт іспанських ЗМІ, також звертає увагу на рух того ж Арбелоа проти Рубена на 31-й. Водночас AS стверджує, що порушення правил, яке призвело до голу зі штрафного Маркоса Сенни, насправді не було, адже Алтінтоп спочатку грає в м'яч, а потім торкається ноги Оріоля. хоча журналіст Marca зазначає, що фіксація фолу справедлива, бо з боку турка була гра двома ногами вперед, які не перебували на землі. 

Щодо червоних карток. Вилучення Рамоса вважають цілком слушним (суддівський протокол на сайті іспанської федерації свідчить, що перша жовта була за постійні дрібні порушення, а друга за удар рукою в лице суперника). Месут Озіл "вилетів" також справедливо, якщо припустився глузливих оплесків перед лицем арбітра, тому що це знак відвертої неповаги до рефері.

AS також пригадав брутальний фол Бруно на Кальєхоні, що аж нога іспанця вигнулась у неприродному стані, а фланговик "вершкових" не повернувся після перерви на поле. Експерти вважають, що арбітр мав продемонструвати червону картку гравцеві "Вільяреалу". Крім того, зазначають про хибне рішення видати жовту для Пепе, який після зіткнення з Мусаккіо отримав розсічену губу. Однак Парадаса Ромеро вказав у протоколі, що Пепе лише "симулював агресію суперника".

Підсумувати  можна цитатою зі статті Рафи Гуерро в сьогоднішньому номері Marca: "Парадас Ромеро зашкодив "Вільяреалу", "Реалу" та футболу". Суддя був непослідовний у винесенні жовтих карток і довів градус гри до такого напруження, що все завершилося трьома вилученнями у "Реалу".

Наостанок Вашій увазі два епізоди, в яких чітко видно, що Марко Рубен, нападник "Вільяреалу", отримує дві жовті картки, але арбітр чомусь видає перше попередження у післяматчевому протоколі на рахунок Сенни.