УКР РУС

Марафон на 40 кілометрів і жахлива аварія. Як живеться легендарному Рівалдо після закінчення кар'єри

19 квітня 2017 Читать на русском
Автор: Олег Бабій

"Футбол 24" відкриває для вас Instagram крутого екс-форварда "Барселони" і збірної Бразилії, чемпіона світу і володаря "Золотого м'яча".

На перетині 90-2000-х він був одним із найпопулярніших футболістів світу. Феєричні виступи Рівалдо за "Корінтіанс" і "Палмейрас" зробили його дуже бажаним гостем на європейському континенті. А один сезон у складі "Депортіво" з Ла-Коруньї впевнив босів "Барселони": цей футболіст – геній, він ідеально впишеться в каталонський ансамбль.

І дійсно – вписався. Проблема полягала в тому, що Рівалдо потрапив на "Камп Ноу" не в найкращий період клубу. За 5 років перебування у Каталонії бразильський чарівник збагатився лише 4 трофеями (2 чемпіонські титули, Кубок Іспанії і Суперкубок УЄФА). Щоправда, "Золотий м'яч" він отримав саме в якості гравця "Барси".

На один сезон зазирнув у "Мілан". Ба-бах – одразу три титули! Серед них – Кубок чемпіонів, який ніяк не вдавалося підкорити у складі іспанського гранда. Вдовольнивши свої апетити, Рівалдо поїхав по екзотику. Виступав у чемпіонатах Греції ("Олімпіакос" та АЕК), Узбекистану ("Бунедкор") і навіть Анголи ("Кабушкорп"). Кар'єру закінчив у 43-річному віці. Останнім клубом віртуоза став скромний бразильський "Можі-Мірім", у якому він посідає президентський пост.

Яким є щодень Рівалдо? Хто наповнює його життя радістю і сенсом? Що приносить йому задоволення, окрім футболу? Дивимося.

*******

1. Попри те, що Рівалдо близький до шостого десятка, він у прекрасній фізичній формі.

2. Працює у залі до сьомого поту.

3. Його дружина Еліза – така ж спортсменка. Вони тренуються разом. А після недільного заняття йдуть до церкви. Рівалдо – дуже побожний чоловік.

4. Проте так було не завжди. Близько двох років тому у Рівалдо виникли серйозні проблеми з правим коліном. Довелося лягти під ніж. У клініці Сан-Паулу легендарний футболіст був практично нерухомим.

5. У боротьбі із болячкою в хід йшла величезна кількість препаратів.

6. Біда ніколи сама не ходить. Рік тому авто із дружиною та донькою Рівалдо потрапило у серйозну ДТП. На щастя, без жертв – дівчата обійшлися переляком і незначними травмами. Футболіст одразу подякував Господу за допомогою Instagram.

7. Як ви вже зрозуміли, Рівалдо шалено кохає свою дружину.

8. Коли вся сім'я разом. Так-так, наш герой – багатодітний батько.

9. Минулого року найстарший син – Рівалдінью – одружився.

10. Рівалдінью, як і батько, – професіональний нападник. Нещодавно він уклав контракт із "Динамо" (Бухарест).

11. Рівалдо й сам із задоволенням взуває бутси. Не забуваючи про ахіллесове коліно, легенда акуратно фінтить у матчах зірок-ветеранів.

12. У таких матчах зустрічаються "світила" різних поколінь – Стоїчков феєрив за "Барселону" перед Рівалдо, Роналдінью – опісля.

13. До речі, у своєму музеї Рівалдо зберігає обладунок, у якому 17 червня 2001 року оформив хет-трик у ворота "Валенсії".

14. Бразилець завжди буде топовим гостем у таборі "Барселони" – Мессі, Неймар і Суарес можуть це підтвердити.

15. Товаришує із співвітчизником Кака...

16. ...і глибоко шанує Рожеріо Сені, з яким виступав під прапором "Сан-Паулу".

Рожеріо Сені. Топ-7 історій голкіпера-бомбардира, яких ви могли не знати

17. Любить гострі відчуття. Масивні крокодили на відстані кількох кроків – те, що треба!

18. У випадку атаки можна спокійно відірватися від хижаків, налягаючи на педалі.

19. Сьогодні ж, із нагоди Дня народження, на Рівалдо накотила хвиля ностальгії.

20. А дякувати за появу Рівалдо на світ ми маємо ось цій жінці. Мати чемпіона світу – власною персоною.

Сторінка автора у Twitter

Тролить Пятова, а Шевченка – поважає. Як живеться великому капітану "Барселони"