УКР РУС

Мандзюк: Є великий ризик здоров'ю, але повернусь у футбол

26 жовтня 2015 Читать на русском

Захисник "Дніпра" Віталій Мандзюк розповів про процес реабілітації від важкої травми коліна.

"Нежданчик вийшов. У контрольному матчі на зборах отримав незрозумілу травму. Спочатку думав, що проблеми з меніском, але після того, як я ліг на операційний стіл і мені почали робити операцію, виявилось, що проблема у хрящі - там все було розбите. Мені у коліні все зачистили і вже по ходу справи приймали рішення що робити далі.

Пройшов рік і я почав бігати, але це було з таким сильним болем, що я навіть не уявляв собі, як можна бігати на професійному рівні.

Змінив клініку, поїхав до Італії. Там лікар швидко зрозумів, у чому проблема. Виявляється, що у мене пішла асиметрія ноги. Права нога кривіша за ліву на 7-8 міліметрів. Почав перекошуватись на ліву сторону. Через це проблеми із хрящем.

Остання, четверта, операція була найважчою, адже в ході неї, по суті, змінили мою фізіологію - вирівняли ногу. Звісно, бувають якісь лікарські помилки, але, на мою думку, дві з чотирьох операцій були непотрібними.

Я розумію, що є великий ризик здоров'ю, якщо повернусь футбол, що було б правильніше вилікуватись і залишитись звичайною здоровою людиною. Однак з моїм характером, для мене цього мало. Я відчуваю, що ще можу грати", - розповів Мандзюк у програмі "Профутбол".