УКР РУС

Манджукіч значно зменшує шанси "Скуадри". Італія - Хорватія - 1:1. ВІДЕО

14 червня 2012 Читать на русском

Після першого туру на італійців і хорватів почали дивитись трохи іншими очима - як на потенційного фаворитів турніру. Італійці знову поділили очки з опонентом і з тим же рахунком, тепер не все залежатиме лише від них.

Італійці ледь не перемогли збірну Іспанії в найкращому матчі турніру, а хорвати закотили 3 голи у ворота ірландців, у відповідь лише одного разу пропустивши під проливним дощем.

Якщо заглибитися в статистику, то "Скуадра" має шанси хіба що на… втрату очок. Італійці жодного разу не перемагали "шашкових" в офіційних матчах (одна нічия та дві поразки). Єдина перемога "Адзурри" датується ще… 1942 роком, коли хорвати були розтрощені у товариському матчі – 4:0.

Італійці весь перший тайм добряче так "возили" хорватів, забили красивий гол під завісу першої половини гол зі штрафного. Один Балотеллі втратив три гольових моменти, знову надто повільно і пасивно реагуючи на цілком гольові ситуації. Після тотального розгрому по грі у перші 45 хвилин італійці дещо розслабились. Здавалось, не варто було чекати біди від хорватів. Але один момент і один гол від Манджукіча призвів до втрати такої близької перемоги команди Пранделлі.

Манджукіч забив уже третій гол на першості, в чому порівнявся з німцем Гомесом і росіянином Дзагоєвим. Маріо загалом провів непоганий матч, значно кращий за свого тезку Балотеллі, і міг би стати взагалі героєм зустрічі, якби Едуардо виклав йому на ногу ідеальний пас. Але не склалось. У результаті пивний спонсор турніру присудив звання "гравця матчу" автору першого голу зі стандарту на єврочемпіонатах з 2004 року - Андреа Пірло.

Тепер хорвати перед останнім туром мають величенькі шанси пройти далі. Ризикну спрогнозувати, що для цього їм вистачить і нічиєї з іспанцями. Не думаю, що італійці спроможуться перемогти ірландців з різницею у три м'ячі або 3:1 і більше.

Тим паче, якщо згадати історію протистоянь Скуадри Адзурри проти національної команди Ірландії. Італійці не змогли перемогти ірландців у трьох останніх поєдинках, зокрема, програвши з рахунком 0:2 у Льєжі 7 червня 2011-го. А на чемпіонат світу 1994-го на груповому етапі чемпіонату світу в США команда Джека Чарльтона перемогла майбутніх фіналістів турніру, велику команду імені Роберто Баджо - 1:0.

Детальніше ж про налаштування команд на цю гру читайте в анонсі журналіста football24.ua Олега Бабія. Ну а наскільки ж сам матч відповідав передматчевому анонсу у деталях та нюансах Вам розповість онлайн-трансляція Італія - Хорватія.

Італія - Хорватія - 1:1 (1:0)

Гол: Пірло, 39 - Манджукіч, 72