УКР РУС

Манчестер Юнайтед розписав скандальну нічию з Фулхемом, Лідс впевнено переміг Саутгемптон

18 травня 2021 Читать на русском

Шедевр Кавані не допоміг МЮ переграти Фулхем на Олд Траффорд, а Саутгемптон програв Лідсу. Звіт про матчі читайте на "Футбол 24".

Чемпіонат Англії 2020/21, 37-й тур

Манчестер Юнайтед – Фулхем – 1:1

Голи: Кавані, 15 – Браян, 76

Саутгемптон – Лідс – 0:2

Голи: Бемфорд, 73, Робертс, 90+5

Зустріч між Ман Юнайтед і Фулхемом вже не мала великого турнірного значення. "Коттеджери" вилетіли з АПЛ, а "червоні дияволи" вже давно забезпечили прописку в зоні Ліги чемпіонів – втім, мотивація у обох команд все одно була серйозною. Лондонці бажали перервати 8-матчеву безвиграшну серію, а манкуніанці могли офіційно завоювати срібні медалі чемпіонату. Крім того, вони програли вдома у двох попередніх турах, а сьогодні на трибунах Олд Траффорд вперше за сезон прийшли глядачі – в таких умовах про втрату очок ніхто не думав.

Кавані відзначився геніальним голом з 35 метрів – асист Де Хеа може спровокувати суддівський скандал

Господарі віддячили власних фанатів шедевральним голом вже на 15-й хвилині: Де Хеа вибив м'яч, Фернандеш підправив його на хід Кавані, а той, отримавши м'яч між двома центрбеками, метрів з сорока перекинув голкіпера – 1:0! Щоправда, тут почався скандал: асист записали на Бруну, однак дотик до м'яча з боку португальця виглядав сумнівно – а якщо його не було, то асист необхідно записати на Де Хеа. Втім, у такому випадку Едінсон перебував у гігантському офсайді. Так чи інакше, шедевр ніхто не скасував.

Попри такий яскравий старт, подальший хід зустрічі не вражав. Обидві команди грали на рівних, час від часу створюючи небезпечні моменти – причому у лондонців їх було не менше, ніж у манкуніанців. Зокрема, вже на 38-й хвилині Карвалью міг зрівнювати рахунок, опинившись прямо перед де Хеа, але переграти Давіда він не зумів. По перерві заспокоїти матч могли Фернандеш та Грінвуд, але Бруну з дистанції пробив повз дев'ятку, а Мейсон запоров вихід віч-на-віч. "Коттеджери" ж на 61-й хвилині могли покарати МЮ вриванням Лукмана на лівий край штрафного з ударом у ближній кут та добиванням з меж воротарського – Де Хеа виручив господарів.

Зрештою, манкуніанці догралися. На 76-й хвилині Боббі Рід пройшов правим флангом і подав на дальню стійку, а Браян замкнув головою в протихід голкіперу – 1:1! Створити бодай щось гостре у відповідь МЮ не зміг. Все було настільки сумно, що вже на 86-й хвилині вболівальники почали покидати трибуни. Фінальний свисток зафіксував сенсаційну нічию!

У паралельному поєдинку Саутгемптон приймав Лідс. "Святі" вже не мали турнірних завдань, а "павичі" зберігали теоретичні шанси на Лігу Конференцій – втім, для неї необхідно було не тільки відіграти у Вест Хема шість очок за два тури, а й мати кращу різницю голів (+10 у "хаммерс", +4 у підопічних Б'єлси). В будь-якому випадку, очікувався цікавий матч, адже обидві команди зараз на ходу.

Гостріше зустріч почали господарі, які у першому таймі мінімум двічі могли відкривати рахунок – втім, класні постріли Адамса під каркас воріт парирував Касілья. За дві хвилини по перерві Саутгемптон виводити уперед повинен був Ворд-Проуз, який вистрілив зі стандарту, але за Лідс заступилася стійка. Після цього ініціативу перехопили гості: на 51-й хвилині Бемфорд з меж карного майданчика поцілив у штангу, а на 69-й Аліоскі отримав відскок на лівому краю штрафного й потужно пробив – Маккарті виручив "святих".

Зрештою, на 73-й хвилині йоркширці вийшли вперед: Бемфорд отримав "черпачок" від Родріго, вийшов сам на сам з Маккарті й з гострого кута прошив воротаря Саутгемптона – 0:1! На 86-й Робертс міг і добити господарів своїм голом, однак його скасували через офсайд. Не біда! У компенсований час Тайлер таки добився свого, розстрілявши ворота з лінії штрафного. 0:2! Лідс святкує перемогу.

Магія Енфілда та страждання Шевченка: камбеки в Лізі чемпіонів, які неможливо забути