УКР РУС

Манчестер Юнайтед розгромив Сток Сіті та скоротив відставання від Манчестер Сіті

15 січня 2018 Читать на русском

У 23 турі АПЛ манкуніанці на власному полі впевнено здолали "гончарів" (3:0).

Вже на старті зустрічі Антоніо Валенсія розкішним ударом з кута штрафного майданчика відкрив рахунок. Згодом Антоні Мартіаль не менш ефектно подвоїв перевагу "дияволів". Ну а підсумковий рахунок встановив Ромелу Лукаку.

Завдяки цій перемозі Манчестер Юнайтед набрав 50 очок і скоротив відставання від "блакитних" сусідів до 12 пунктів. Сток Сіті з 20 заліковими балами залишився у зоні вильоту.

Гвардіолу зупинив шалений німець, Реал поринув у кризу, а Мессі побив черговий рекорд. Топ-10 підсумків футбольного вікенду

Валенсія і Лукаку в хорошій формі

Антоніо Валенсія пропустив місяць через травму стегна, однак сьогодні правий фулбек Манчестер Юнайтед не дав приводу говорити про неналежні фізичні кондиції. Він традиційно активно працював по всій бровці, постійно підтримував атаки та гостро прострілював на партнерів. Еквадорець зіграв на своєму звичному рівні, завдяки чому правий фланг Юнайтед генерував багато гостроти. Наслідків недавнього пошкодження майже не було помітно.

Те саме стосується Ромелу Лукаку. Бельгійський форвард, схоже, повністю відновився від травми голови та струсу мозку. Гренадер впевнено вів силову боротьбу з такими ж потужними центрбеками Сток Сіті, багато пропонував себе та вперше за 4 матчі АПЛ влучив у площину. Жозе Моурінью не давав Лукаку тривалого відпочинку, намагався покращити його форму. Загалом, це дало результат.

Сьогодні Валенсія і Лукаку були одними з головних дійових переможного матчу. Кожен з них відзначився взяттям воріт, у Антоніо вийшов винятково красивий результативний удар з лівої ноги.

Манчестер Юнайтед намагався створити собі проблеми

Манкуніанці добре виглядали попереду, але в обороні не обійшлося без провалів. В першу чергу, виникають питання до лівого флангу, де Шоу без особливої підтримки Мартіаля давав забагато свободи Бауеру та Шакірі.

Між центральними захисниками та опорниками перманентно з'являлися розриви, відтак, у вільну зону вривалися суперники: двічі господарів пробачив Айрленд, від прицільного удару Шакірі врятував Де Хеа. Погба грав значно вище, а Матіч не встигав зайняти правильну позицію. Лише диво та відсутність ігрової практики в Стівена Айрленда вберегли ворота Манчестер Юнайтед "сухими".

Гравець матчу – Поль Погба

Через француза будувалися майже всі атаки "дияволів". Він створив 4 гольові шанси, 4 рази вдало йшов у дриблінг, а кількість шикарних передач зашкалювала. Дві з них стали результативними, ще півдесятка діагоналей просто подарували естетичне задоволення глядачам на "Олд Траффорд".

Цікаві факти

– Сток Сіті – перша команда в топ-5 лігах Європи, яка пропустила 50 голів у цьому сезоні.

– Поль Погба взяв безпосередню участь у 14 голах своєї команди в 14 матчах (4 голи, 10 асистів).

– Француз є лідером у топ-5 європейських чемпіонатах за середньою кількістю результативних передач на 90 хвилин серед гравців, які провели не менше 10 матчів (0,67).

– Манчестер Юнайтед виграв всі 14 матчів в АПЛ, в яких відкривав рахунок.

Англія. АПЛ, 23 тур

Манчестер Юнайтед – Сток Сіті – 3:0

Голи: Валенсія, 9, Мартіаль, 38, Лукаку, 72