УКР РУС

Манчестер Юнайтед переміг Ліверпуль у важкій битві за друге місце, Решфорд оформив дубль

10 березня 2018 Читать на русском
Автор: Олег Бабій

У центральному матчі 30 туру АПЛ МЮ обіграв Ліверпуль завдяки двом голам Маркуса Решфорда.

У першому таймі МЮ вдалося декласувати гостей. Дубль Решфорда упродовж 10 хвилин, а також супершанс Мати, який міг забивати ефектний гол "ножицями", проте не влучив у ворота, поставили Ліверпуль на межу катастрофи.

Після перерви мерсисайдці повністю захопили контроль над грою, що втілилося в автогол Байлі після флангового прострілу Мане. Але фінальний штурм дивідендів не приніс.

Манчестер Юнайтед – Ліверпуль – 2:1 – відео голів та огляд матчу

Перемога у битві за другу сходинку приносить МЮ 65 очок. Манкуніанці вже на 5 пунктів відриваються від Ліверпуля, який залишився на третьому місці.

МЮ провів еталонний тайм

Жозе Моурінью не став вибудовувати автобус із перших хвилин. Його команда мала план на атаку, тож давши зрозуміти лідерам Ліверпуля, що їм сьогодні важко буде розгулятися в улюбленій манері, "червоні дияволи" відкрили рахунок з першої ж спроби. Решфорд, отримавши м’яч на хід від Лукаку, красиво розібрався з Арнольдом і розстріляв дальній кут воріт Каріуса.

Молодий оборонець Ліверпуля став одним із головних антигероїв своєї команди. Адже через 10 хвилин він знову привіз гол – Решфорд пробив приблизно з тієї ж точки, Арнольд невдало підставився під удар і м’яч після невеликого рикошету вдруге опинився у сітці воріт гостей.

Варто відзначити величезний внесок Ромелу Лукаку. Про його асист для першого голу вже згадувалося. У випадку із другим взяттям воріт бельгієць вміло поставив корпус і віддав передачу на Мату, від якого м’яч і відскочив під удар Решфорду. Лукаку відпрацював увесь матч на дуже високому рівні. Воротам не загрожував, проте роздавав передачі, відпрацьовував в обороні і навіть на останніх хвилинах мав сили для швидкісних ривків.

Перед свистком на перерву рахунок міг ставати розгромним: Ловрен забарився із виходом, про Мату оборона Ліверпуля забула, тож іспанець завдавав ефектного удару "ножицями" – трохи забракло влучності. Назагал цей тайм був одним із найкращих у виконанні команди Моурінью в цьому сезоні. Юнайтед надійно зіграв у захисті і з максимальною користю реалізував свої моменти попереду.

Салах і Ко потрапили під автобус

Після перерви ми побачили вже більш традиційний МЮ епохи Моурінью. Господарі поля відійшли в оборону великими силами і практично не виходили в атаку. Класичний автобус заблокував швидкісні та технічні козирі Салаха, Мане і Фірміно. Майже усі їхні намагання пробитися крізь міцну червону стіну закінчувалися невдачами. Особливих компліментів заслуговує Ешлі Янг, який практично повністю нейтралізував єгипетського бомбардира мерсисайдців.

Тим не менше, Ліверпуль мав шанс на порятунок. На 66-ій хвилині флангова подача Мане закінчилася несподіваною зрізкою Байлі у власні ворота. А Салах вже у компенсований час (арбітр додав аж 6 хвилин) пробив вище воріт. Загалом команда Клоппа завдала втричі більше ударів по воротах, а співвідношення кутових було просто-таки непристойним: 1 проти 13 на користь гостей. І все ж автобус Моурінью вистояв. Друга поспіль домашня перемога над грандом – МЮ відривається від переслідувачів і утверджує свої претензії на другу сходинку.

Герой матчу – Маркус Решфорд

Форвард Юнайтед не забивав у чемпіонаті ще з 10 грудня минулого року, коли в рідних стінах засмутив Ман Сіті. Після того, як Решфорд оформив дубль, статистики оперативно підрахували, що 29% його ударів по воротах команд із топ-6 закінчилися результативно. Натомість у матчах з іншими клубами чемпіонату Маркус реалізував лише 10% своїх ударів. Справжня гроза авторитетів!

Цікаві факти

МЮ здобув третю поспіль перемогу у чемпіонаті.

Команда Моурінью пропускає в останніх 4 турах.

Починаючи із 1984-го, МЮ не поступався у домашніх матчах чемпіонату, якщо вигравав перший тайм. Традиція триває!

Маркус Решфорд продовжує прогресувати. У сезоні 2015/16 він забив 8 голів, у сезоні 2016/17 – 11 голів, у сезоні 2017/18 – вже 12 голів.

Ліверпуль перервав свою 5-матчеву безпрограшну серію і 3-матчеву переможну.

Мохамед Салах не зумів відзначитися вперше за останні 6 турів.

Чемпіонат Англії. Прем'єр-ліга, 30 тур

Манчестер Юнайтед – Ліверпуль – 2:1

Голи: Решфорд, 14, 24 – Байлі, 66, автогол