УКР РУС

Манчестер Юнайтед на виїзді програв Брайтону

4 травня 2018 Читать на русском

У матчі 37 туру АПЛ підопічні Жозе Моурінью мінімально поступилися Брайтону й втратили шанс відсвяткувати срібло чемпіонату відразу після гри.

Підопічні Моурінью в разі перемоги могли б відкривати шампанське і святкувати срібло АПЛ, адже тоді б за два тури до кінця їх відрив від третього місця становив би вісім очок. Схоже, "червоні дияволи" почали святкувати ще в автобусі, адже гра у них не пішла.

У першому таймі футбол Манчестера викликав чи то жах, чи то сміх. Гості завдали лише чотири удари, з яких жоден не летів у площину воріт. Більше того – гравці Юнайтед за весь перший тайм лише одного разу доторкнулися до м'яча у чужому штрафному майданчику! В той же час Брайтон, тримаючи його не більше 33% ігрового часу, мали три удари в площину та не поступалися за кутовими.

Така вальяжність МЮ придала сміливості господарям, і на 57 хвилині вони вийшли вперед зусиллями Паскаля Гросса, який замкнув передачу ударом головою під саму штангу. Манчестер це розбудило – вони створили кілька гострих моментів. Зокрема, слід виділити Решфорда та Лінгарда, два удари яких протягом двох хвилин з верхнього та нижнього кута витягнув голкіпер. Однак, відзначитись у відповідь гостям так і не вдалося: арбітр фінальним свистком зафіксував перемогу Брайтона – 1:0!

Манчестер Юнайтед втратив шанс стати "срібним" вже у цьому турі, залишившись із 77 очками. Втім, перевага "дияволів" над третім Ліверпулем складає 5 очок, тож програти медалі команді буде дуже важко. Брайтон,в свою чергу, набрав 40 очок та піднявся з 14 на 11 сходинку в турнірній таблиці.

Чемпіонат Англії, 37 тур

Брайтон Манчестер Юнайтед 1:0

Гол: Гросс, 57