УКР РУС

Манчестер Юнайтед – Сельта. Ліга Європи, 1/2 фіналу. Анонс

11 травня 2017 Читать на русском
Автор: Роман Саврій

"Футбол 24" представляє анонс півфінального матчу-відповіді Ліги Європи, у якому Сельта спробує пройти у вирішальну стадію, здолавши на виїзді Манчестер Юнайтед.

Манчестер Юнайтед Сельта (1:0)

11 травня, 22:05. Манчестер, Олд Траффорд

Головний арбітр: Овідіу Хацеган (Румунія)

Телетрансляція на каналі "Футбол 1", текстова онлайн-трансляція на сайті "Футбол 24"

МЮ втретє поспіль повертається з виїзного матчу Ліги Європи, здобувши формально позитивний результат. У півфіналі він кращий, ніж на попередніх етапах, однак все одно досить хиткий. Не виключено, що матч на Балаїдосі міг піти по сценарію ростовського і брюссельського поєдинків, якби манкуніанці дотиснули суперника в першому таймі, а по перерві зіграли на утримання. Передумов для таких "мхітарянівських" голів у районі 35-хвилини було предостатньо. Удар Решфорда в дальній кут потягнув Альварес, а Мхітарян і Лінгард продовжили робити голкіпера Сельти героєм, пробиваючи з вигідних позицій прямо в нього.

Моурінью: У колекції Манчестер Юнайтед не вистачає тільки цього єврокубка

Розмочити ворота "кельтів" вдалося тільки в останній третині ігрового часу – уклін Решфорду. Маркус остаточно заростає футбольними мускулами і перетворюється в головну рушійну силу команди Моурінью. Після травми Ібрагімовіча хлопчина перебрав на себе впевненість харизматичного лідера. Гольовий епізод це якнайкраще демонструє: він на швидкості пішов на двох суперників, а потім наважився на неочікуваний удар зі штрафного у воротарський кут, який дискредитував попередні подвиги Альвареса.

За логікою "дияволи" мали відкривати рахунок значно раніше, однак така відстрочка в дечому навіть зіграла їм на руку. По-перше, самі англійці за нулів на табло постійно тримали себе в атакувальному тонусі, відкинувши безглузді перепасовки в центрі поля, за які довелося розплатитися з Андерлехтом. По-друге, ці ж нулі стримували Сельту, яка періодами діяла боязко і зайвий раз не ризикувала.

Загалом МЮ відіграв солідно та не дозволив галісійцям почуватися комфортно. Окрім дебютної комбінації Радоя-Васс і "парашутика" від Сісто, біля воріт Ромеро згадати нічого. Втім, "селестес" вже показали на Шахтарі, що вміють відроджуватися після слабкої гри в рідних стінах. Свіжі кадрові втрати відсутні, у чемпіонаті знову віддувався другий склад (розгром від Малаги) – всі основні виконавці протягом тижня готувалися до виїзду на Олд Траффорд.

Жозе Моурінью на вихідних також провів тотальну ротацію, хоч для цього довелося наступити собі на горло і вперше у рамках Прем’єр-ліги покинути стадіон Арсенала переможеним. Особливий пожертвував особистими показниками в протистоянні з Арсеном Венгером, 25-матчевою безпрограшною серією в АПЛ і реальними шансами вчепитися за топ-4. Склад на матч з "канонірами" за іменами дасть фору багатьом, але зібрані футболісти перебували не в оптимальних персональних кондиціях, не говорячи вже про зіграність та збалансованість.

Беріссо: Очікую, що Манчестер Юнайтед вийде і спробує виграти матч

Дещо налагодилися справи в захисті "червоних", оскільки відновилися Байлі, Смоллінг і Джонс. Резерв для сюрпризів все одно не надто великий – побачимо, скоріш за все, ту ж одинадцятку та обережний футбол. Моурінью буде вичікувати. Ставки занадто високі, від виходу в фінал Ліги Європи залежатиме успішність поточного сезону. В першу чергу – результат, а "Театр Мрій" на такій стадії пробачить і закриту гру, і невидовищність. Проблеми можуть виникнути, якщо справа дійде до овертаймів – нещодавні відвідувачі манкуніанського лазарету підсядуть, а галісійці на великому бажанні здатні засмутити Манчестер.

Ліон – Аякс. Ліга Європи, 1/2 фіналу. Анонс