УКР РУС

Манчестер Сіті зробив для Зінченка і Ко феноменальний подарунок за чемпіонство з рекордами

8 травня 2018 Читать на русском
Created with Sketch.

Від Лондона до Радомишля. Ефектні перформанси з гравцями Манчестер Сіті, причетними до титулу чемпіонів Англії-2018, з'явились по всьому світу на трьох континентах.

Напередодні весь світ вбрався у футболки "городян": Каталонія, Канарські острови, Лондон, Абіджан, Гент, Буенос-Айрес, Париж, Бразилія і звісно ж, Україна. У рідному місті кожного з 25 футболістів команди Гвардіоли, а також на батьківщині головного тренера в Каталонії з'явились красиві світлові проекції з унікальними привітанням на адресу переможців АПЛ – такого ще не робив ніхто.

Така собі міні-ексурсія по цікавих куточках світу. Кожного гравця прославили у місці, яке багато для нього значить. Для когось це школа, стадіончик, де вперше зіграв, чи похмура фавелла, для когось міст, собор і навіть замок. Український півзахисник Олександр Зінченко отримав свою дозу слави у Радомишлі, де народився.

Українська діаспора привітала Зінченка з перемогою в АПЛ

На стіні тамтешнього замку було зроблено підсвітку з написом українською мовою: "Вітаємо, Олександре! Переможець Прем'єр-ліги 2018 року". Made in Ukraine, і це звучить гордо!

Нагадаємо, Манчестер Сіті здобув чемпіонство Англії рекордно швидко (за 5 турів до кінця сезону), а також підкорив кілька інших неймовірних досягнень: 18-матчева переможна серія, 11 поспіль перемог на виїзді, 82,13% володіння м'ячем за матч, перемога над кожною з 19 команд сезону, 4 поспіль нагороди найкращому тренерові місяця, найкраща різниця голів (плюс 76), найбільша кількість перемог загалом і на виїзді.

"Більшість наших дівчат закохувались в Сашу". Яким школярем був Олександр Зінченко