УКР РУС

Манчестер Сіті зібрав найдорожчий захист у світі – понад 200 млн фунтів

30 січня 2018 Читать на русском

Хосеп Гвардіола має у своєму розпорядженні найдорожчу лінію оборони в історії футболу.

Манчестер Сіті підписав Емеріка Ляпорта за рекордні для клубу 57 млн фунтів. Якщо ж розглядати ціни придбаних "містянами" футболістів, конвертуючи їх в євро, – найдорожчим залишається Кевін де Брюйне (бельгійця купили за 55 млн фунтів, що на той момент складало 74 млн євро, а за Ляпорта зараз віддали 65 млн євро).

Хосеп Гвардіола має у своєму розпорядженні найкоштовнішу лінію оборони на планеті – він оформив 4 з 5 найдорожчих трансферів захисників (тільки Вірджіл ван Дейк не дістався каталонцю).

Кайл Вокер – 45 млн фунтів

Джон Стоунз – 47,5 млн фунтів

Бенджамін Менді – 52 млн фунтів

Емерік Ляпорт – 57 млн фунтів

Пеп витратив на захисників 233 млн фунтів, в той же час на інші лінії значно менше: голкіпери – 55 млн, півзахисники – 114 млн, а форварди – 49 млн.

Загалом основна в перспективі четвірка захисників Манчестер Сіті коштує понад 200 млн британської валюти. Їхні дублери також були придбані за вражаючі гроші: Даніло – 27 млн фунтів, Ельякім Мангаля – 28 млн фунтів, Ніклас Отаменді – 40 млн фунтів.

Гвардіола: Манчестер Сіті не може дозволити собі трансфер 1 гравця за 100 мільйонів євро

"Захист – надважлива складова успіху для команди, яка хоче багато атакувати. Організація лінії оборони – наріжний камінь для мого стилю гри" – каже Хосеп Гвардіола. Він воістину підтверджує свої слова на трансферному ринку.