УКР РУС

Манчестер Сіті здолав Брайтон і оновив рекорд АПЛ, Тоттенхем мінімально переміг Ньюкасл

9 травня 2018 Читать на русском

Завершилися ще 2 перенесених поєдинки 31-го туру англійської Прем'єр-ліги: Манчестер Сіті та Тоттенхем здобули домашні перемоги над Брайтоном і Ньюкаслом відповідно.

Манчестер Сіті, що забезпечив собі чемпіонство, продовжує гонитву за рекордами. У звітному матчі голи Даніло, Бернарду Сілви та Фернандінью дозволили "містянам" побити рекорд АПЛ за кількістю голів в одному сезоні. Новий орієнтир для клубів еліти відтепер – 105 м'ячів. Найбільш корисним гравцем у цьому поєдинку став Лерой Сане: німець, якого визнали найкращим молодим гравцем Англії, зробив 3 результативні передачі.

Єдиний гол у складі Брайтона провів орендований у Лестера форвард Леонардо Ульоа. Українець Олександр Зінченко вийшов у стартовому складі Сіті та провів на полі 76 хвилин, а тоді був замінений Бенджаміном Менді.

Набагато важче далася перемога Тоттенхему. Підопічні Почеттіно більше контролювали м'яч у поєдинку з Ньюкаслом, але "сороки" непогано діяли на контратаках і мали не менше моментів, аніж господарі. Єдиний гол "шпори" забили на старті другого тайму: Кейн обігрався з Хин Мін Соном і, поклавши корпус, класно пробив у верхній кут.

Англія, АПЛ, 31 тур

Манчестер Сіті – Брайтон – 3:1

Голи: Даніло, 16, Б. Сілва, 34, Фернандінью, 72 – Ульоа, 20

Тоттенхем – Ньюкасл – 1:0

Гол: Кейн, 50