УКР РУС

Манчестер Сіті впевнено обіграв Тоттенхем – не без суперечливого рішення арбітра: огляд матчу

14 квітня 2018 Читать на русском
Автор: Олег Бабій

У центральному матчі 34 туру АПЛ Манчестер Сіті максимально наблизився до дострокового здобуття чемпіонського титулу, обігравши на виїзді Тоттенхем.

Дебют матчу впевненіше провели гості, що втілилося у голи Жезуса та Гюндогана. Щоправда, другий гол Сіті забив не без суперечливого рішення арбітра Джонатана Мосса, який призначив пенальті через фол за межами штрафного майданчика. Тоттенхем ще до перерви рахунок скоротив, проте у другому таймі став жертвою власної атакувальної гри, прогавивши кілька вилазок гостей, одну з яких реалізував Стерлінг.

Тоттенхем – Манчестер Сіті – 1:3 – відео голів та огляд матчу

Ман Сіті набирає 87 очок і на 16 пунктів відривається від МЮ, який свій матч проведе завтра. Тоттенхем залишається на 4-ій сходинці – 67 очок.

Кричуща помилка Джонатана Мосса

Розлючений трьома поспіль поразками у чемпіонаті Англії та Лізі чемпіонів, Манчестер Сіті дуже рішуче розпочав матч. Обстріл воріт Льоріса стартував на 4-ій хвилині, коли Сане смачно зарядив з меж штрафного майданчика у стійку воріт. Невдовзі пройшли небезпечні удари Стерлінга і де Брюйне. А коли здалося, що "шпори" починають вирівнювати гру, гості відкрили рахунок. Тут варто відзначити розкішну передачу через половину поля від Компані, а також швидкісні дані та холоднокровність Жезуса.

Неприємний момент для Тоттенхема, але не критичний. А от те, що сталося через три хвилини, допомогло Сіті зробити вагому заявку на перемогу. Льоріс вибіг на перехоплення м’яча і зачепив ногу Стерлінга за межами штрафного майданчика, проте замість штрафного удару Джонатан Мосс, головний арбітр матчу, вказав на 11-метрову позначку. Гюндоган реалізував покарання бездоганно.

Натомість на 38-ій хвилині Компані зачепив ногу Ламели у межах власного штрафного майданчика, проте суддя лише розвів руками.

Тоттенхем бився без Кейна

Свій найкращий відрізок команда Почеттіно провела в останні 8-10 хвилин першого тайму, а також на початку другої половини зустрічі – до третього пропущеного м’яча. Гол Еріксена виглядав логічною винагородою за те, що "шпори" перевели гру до воріт Едерсона і гостро розписували свої атаки. Усе висіло на волосині – господарі були близькими до того, щоб зрівняти рахунок, а далі могли трапитися будь-які варіанти, впритул до перемоги лондонців.

Проте Харрі Кейн, головний бомбардир команди, поводився незвично скромно. А його партнери, зрештою, загралися в атаку і пропустили кілька гострих випадів Сіті, один із яких завершив Стерлінг. Власне, після цього голу можна було викидати на ринг білий рушник. Тоттенхем продовжив атакувати, однак сили і віра щосекунди покидали "біло-чорних".

Зінченко у глибокому запасі

Настав час вирішальних матчів, тож українець твердо прописався у запасі. Востаннє наш легіонер з'являвся на полі ще місяць тому, відігравши 90 хвилин проти Стока. Сьогодні позицію Зінченка закрив досвідчений Фабіан Делф, і зробив це надійно. Перспективи Сашка у команді Гвардіоли виглядають все більш примарними. Можливо, каталонський спеціаліст згадає про українця вже після того, як команда де-юре оформить чемпіонський титул. Схоже, чекати довелося недовго.

Цікаві факти

Манчестер Сіті перервав серію із трьох поспіль поразок (двічі від Ліверпуля у Лізі чемпіонів, а також від МЮ у чемпіонаті).

"Містяни" забивають у 12 останніх матчах чемпіонату.

Команда Гвардіоли пропускає у третьому турі поспіль.

Тоттенхем зазнав першої поразки у 2018-му в рамках АПЛ. Цьому передували 11 перемог і 3 нічиїх.

Чемпіонат Англії. Прем'єр-ліга, 34 тур

Тоттенхем – Манчестер Сіті – 1:3

Голи: Еріксен, 43 – Жезус, 22, Гюндоган, 25, з пенальті, Стерлінг, 72