УКР РУС

Манчестер Сіті розгромив Арсенал у фіналі Кубка ліги, Гвардіола здобув перший англійський трофей без Зінченка

25 лютого 2018 Читать на русском
Автор: Олег Бабій

У фіналі Кубка англійської ліги Манчестер Сіті прогнозовано виявився сильнішим за Арсенал.

Початок розгрому на "Вемблі" заклав Кун Агуеро, який скористався асистом... свого голкіпера Клаудіо Браво. М'яч перелетів усе поле, а оборона Арсенала не завадила аргентинцеві зорієнтуватися і переграти Оспіну. Ключовий епізод відбувся на 58-ій хвилині: Компані підправив м'яч у сітку і, подвоївши рахунок, остаточно зламав опір "канонірів". Ну а невдовзі Давід Сілва довершив побиття команди Венгера – 3:0.

Манчестер Сіті – Арсенал – 3:0 – відео голів та огляд матчу

Хосеп Гвардіола впевнено здобуває свій дебютний трофей на англійській землі. Каталонець так і не випустив на поле Олександра Зінченка, хоча наприкінці поєдинку у нього залишалася ще одна заміна. Зрештою, Пеп зняв втомленого Агуеро, замінивши його Фоденом.

Провальна гра Арсенала

"Каноніри" не вважалися фаворитом – це факт. І все ж від команди Венгера очікували більш конкурентного футболу. Свій чи не єдиний вбивчий момент лондонці не реалізували при рахунку 0:0. Вокер ціною неймовірних зусиль зумів завадити Обамеянгу пробити по воротах, м’яч однаково полетів у площину, де з ним впорався Браво.

Невдовзі Сіті повів у рахунку і гол Агуеро – це кричущий недогляд центрбеків Арсенала. Надалі Манчестер грав по рахунку і однаково був гострішим, ніж суперники, яким належало відігруватись. У другому таймі підопічні Гвардіоли ще двічі відзначалися, натомість Арсенал сьогодні не продемонстрував нічого – навіть характеру.

Можливо, "канонірам" забракло Генріха Мхітаряна, який не міг зіграти через регламент турніру (заграний за МЮ), або ж Александра Ляказетта (травма). Та найімовірніше, цим гравцям також було б не під силу зробити різницю. Надто різні вагові категорії у сьогоднішніх суперників. Задовго до фінального свистка фани Арсенала почали покидати трибуни – вони все зрозуміли.

Зачарований трофей для Венгера

У це важко повірити, але французький тренер, який очолює Арсенал із 1996 року, ще ні разу не здобував Кубок ліги. У 2007-му він програв фінал Челсі, а у 2011-му – Бірмінгему. Сьогодні – його третє фіаско. У своїй історії Арсенал 8 разів доходив до вирішальної битви – перемагав лише двічі (востаннє – далекого 1993-го).

Натомість у Ман Сіті статистика прямо протилежна. Сьогоднішній тріумф став для "містян" п’ятим в історії. Програвали вони тільки одного разу – у 1974-му. Тож Хосеп Гвардіола примножив трофеї клубу – це його перший успіх у роботі з англійською командою.

Зінченко заслуговував більшого

Те, що Фабіан Делф залишився у лазареті, надавало українському легіонеру хороші шанси з’явитися на полі. Однак Гвардіола зробив ставку на ще одного конкурента – Даніло. І той, варто сказати, зіграв на високому рівні. Більше того, бразилець відзначився результативною дією: знайшов пасом Давіда Сілву, який через мить забив третій гол у ворота Арсенала. Звісно, Зінченко удостоїться медалі за перемогу в турнірі, він допоміг клубу на попередніх стадіях, але гра у фіналі – це особливий момент, якого Сашка позбавили.

Цікаві факти

Серхіо Агуеро забив свій 199 гол у футболці Манчестер Сіті.

За матчем із трибун "Вемблі" стежив 85671 глядач. Це навіть близько не претендує на рекорд відвідуваності фіналів Кубка ліги. Поки що вічною здається цифра 100 тисяч – саме таку аудиторію на ще старенькому "Вемблі" зібрав вирішальний матч між Норвічем і Сандерлендом у 1985 році. А у 1970-х гросмейстерська сотка на головній арені Британії взагалі не була дивиною.

Найкращими бомбардирами Кубка ліги 2017/18 стали Іслам Слімані (Лестер), Самуель Саїс (Лідс) та Джош Мерфі (Норвіч). Ця трійця забила по 4 голи.

Кубок англійської ліги. Фінал

Манчестер Сіті – Арсенал – 3:0

Голи: Агуеро, 18, Компані, 58, Д. Сілва, 65