УКР РУС

Манчестер Сіті мінімально здолав Лестер і обійшов Ліверпуль

13 травня 2017 Читать на русском

У 37 турі АПЛ "блакитні" у непростому матчі втримали перемогу над "лисами" (2:1).

На старті зустрічі команди обмінялися небезпечними моментами після кутових. Фернандінью головою пробив повз ворота з навісу Сане, а Ндіді послав м'яч з "другого поверху" над поперечиною. Загалом матч був досить інтенсивним. Ман Сіті прогнозовано володів ініціативою, але й Лестер відповідав своїми випадами.

На 29 хвилині господарі відкрили рахунок. Сане зліва прострілив на Сілву, якого "лиси" загубили в безпосередній близькості до воріт. Певний час тривали суперечки, адже Жезус, який заважав в епізоді Шмейхелю, перебував у офсайді. Пройшло небагато часу, а перевага Сіті стала відчутнішою. Сане проривався до воріт, але був збитий Беналуаном у штрафному майданчику Лестера. Арбітр призначив 11-метровий, а вирок виконав Жезус.

До перерви Лестер скоротив відставання завдяки ефектним діям Олбрайтона та Окадзакі. Перший з лівої бровки накинув м'яч у центр штрафного майданчика, а другий в дотик розстріляв Кабальєро. У другому таймі гості не припиняли спроб відігратися, проте Ман Сіті все одно продовжував грати з позиції сили.

Шанси в "лисів" були, найкращий – пенальті від Мареза. Алжирець сам заробив стандарт, хитнувши Отаменді, але під час виконання послизнувся і здійснив два дотики до м'яча. Ман Сіті вже не думав про атаку, зосередившись виключно на обороні власних володінь. Лестер ще декілька разів створював гостроту, однак відігратися все ж не зумів.

Завдяки цій перемозі Ман Сіті набрав 72 очки, обійшов Ліверпуль і піднявся на третє місце, а Лестер з 43 пунктами залишився у середині турнірної таблиці.

Англія. АПЛ, 37 тур

Манчестер Сіті – Лестер – 2:1

Голи: Сілва, 29, Жезус, 36 – Окадзакі, 42

Нереалізований пенальті: Марез, 77

Турнірна таблиця АПЛ

, а також у Viber