УКР РУС

Манчестер Юнайтед переміг Манчестер Сіті, здійснивши несподіваний камбек: огляд матчу

7 квітня 2018 Читать на русском
Автор: Роман Саврій

Манчестер Сіті поступився Манчестер Юнайтед у 33 турі АПЛ. Огляд матчу читайте на сайті "Футбол 24".

Манчестер Сіті вже сьогодні міг офіційно оформити чемпіонство. Для цього підопічним Хосепа Гвардіоли потрібно було перемагати в дербі. Спершу все складалося для них позитивно, але потім Манчестер Юнайтед не дозволив відсвяткувати титул.

"Містяни" з перших хвилин взяли ініціативу в свої руки, однак до середини першого тайму рахунок залишався рівним. На 25 хвилині Манчестер Сіті вийшов вперед – Смоллінг під час подачі кутового не втримав Компані.

Манчестер Юнайтед посипався та швидко пропустив вдруге, коли Де Хеа погано вибив м'яч на Сане, а Гюндоган обігрався зі Стерлінгом і поцілив у кут воріт. До перерви Рахім міг робити перевагу господарів розгромною, однак змарнував дві хороші можливості.

У другій половині зустрічі "дияволи" відродилися та покарали суперника за таке марнотратство. Швидкий дубль Погба – і знову рівновага. Санчес добре розібрався на фланзі, після чого Еррера виконав результативну скидку на Поля – перший гол; Алексіс побачив підключення француза з глибини і виконав відмінне закидання – другий гол.

На 69 хвилині Санчес повторив класну подачу. Тепер вже зі стандарту, вже на Смоллінга. Футболісти Сіті загубили Кріса – він без супротиву розстріляв Едесона – 2:3. Юнайтед здійснив камбек, для якого в першому таймі не було жодних передумов.

Манчестер Сіті – Манчестер Юнайтед – 2:3 – відео голів та огляд матчу

Надалі до фінального свистка взяли верх емоції – багато грубих фолів і суперечки. Заміни ніяк не вплинули на підсумковий рахунок зустрічі, хоча на останніх секундах Де Хеа довелося рятувати свої ворота. Манчестер Юнайтед переміг на чужому полі в дербі, набрав 71 очко і закріпився на другому місці АПЛ. Манчестер Сіті – перший з 84 балами.

Два кардинально різні тайми від МЮ

Поки на табло світилися нулі, на полі був типовий МЮ Моурінью в матчі з сильним суперником: редути на власній половині та вичікування помилок від Сіті. План провалювався, оскільки господарі свої дрібні похибки відразу виправляли, а ляпи підопічних Жозе стали результативними – вони призвели до двох пропущених м'ячів.

Поступаючись в рахунку, "дияволи" мали б посилено йти в атаку і розкриватися, але вони просто розкривалися без руху вперед. До перерви гості просто не могли вивести м'яч з центральної зони – "містяни" ідеально накривали суперників на їхній половині поля. Погба часто загравався і втрачав м'яч, Лінгард і Санчес на флангах взагалі не брали участі у творчій роботі, до Лукаку не доходила гра.

У другому таймі ситуація кардинально змінилася. Юнайтед сміливо пішов в атаку та забив два швидкі голи. Рушієм перевтілення став Поль Погба, який швидше розпоряджався м'ячем і пропонував себе попереду. Лукаку залишився в тіні, а француз двічі у потрібний момент опинився на ударній позиції.

Гості почали швидше думати та виходити з-під неінтенсивного (зважаючи на тотальну перевагу до того часу) пресингу від суперника. Вони настирливіше працювали у відборі та цупкіше тримали "блакитних". Жозе Моурінью провів правильну розмову в перерві.

Манчестер Сіті самотужки віддав перемогу в дербі

"Містяни" за рахунку 2:0 до перерви могли забивати мінімум тричі, але Стерлінг і Гюндоган з вигідних позицій пробачили "дияволів". У німця на старті другого тайму також був розкішний момент, але він склав компанію Рахіму в сьогоднішньому клубі "кривих містян". Якби хоча б в одному з цих епізодів (особливо останньому) Юнайтед пропустив – камбеку б не було.

Однак коли гості трішки притиснули – знову стало зрозуміло, що захист Манчестер Сіті абсолютно не організований. "Червоні дияволи" декілька разів зуміли пройти центр поля в дві-три точні середні передачі, як далі перед ними опинялася найслабша ланка фактичного чемпіона Англії.

В кожному з трьох гольових епізодів біля воріт Едерсона оборона "містян" припускалася дуже грубих позиційних помилок. Це трапляється вже неодноразово: коли сильний суперник швидко проходить міцний кулак у центрі поля – задня лінія Сіті часто провалюється. Точно справа у травмі Менді та індивідуальних помилках гравців, чи просто хтось не зовсім правильно працює з найдорожчою у світі обороною?

Така гра в захисті справедливо не пускає Ман Сіті в півфінал Ліги чемпіонів – Ліверпуль вдома переміг 3:0, а наступного тижня бодай один гостьовий гол мерсисайдців відбере в "містян" усі шанси.

Ліверпуль розтрощив Манчестер Сіті і зробив вагому заявку на півфінал Ліги чемпіонів

Гравець матчу – Алексіс Санчес

Гравець другого тайму – Поль Погба, творець камбеку – Поль Погба, однак жахливі втрати у першій половині зустрічі не дозволяють визнати француза гравцем матчу. Санчес до перерви також не виблискував, але його взагалі не було помітно – навіть з негативної сторони. Натомість по перерві він виконав два навіси, які розірвали захист Сіті, а перед тим сам на фланзі здійснив прорив, що призвів до першого взяття воріт.

Цікаві факти

– Манчестер Сіті програв в АПЛ, маючи перевагу в два м'ячі після першого тайму, вперше з 2008 року.

– Вперше в історії команда Хосепа Гвардіоли пропустила 3 голи в двох поспіль матчах.

– Поль Погба – перший після Вейна Руні (2012 рік) футболіст, який оформив у дербі з Сіті дубль.

– МЮ перервав 27-матчеву безпрограшну та 14-матчеву переможну домашні серії Ман Сіті в АПЛ.

– Поль Погба та Кріс Смоллінг виграли всі 9 матчів АПЛ, у яких вони забивали.

Англія. АПЛ, 33 тур

Манчестер Сіті – Манчестер Юнайтед – 2:3

Голи: Компані, 25, Гюндоган, 30 – Погба, 53,55, Смоллінг, 69