УКР РУС

"Манчестер Сіті" для "Динамо". Представляємо суперника киян у плей-офф Ліги чемпіонів

14 грудня 2015 Читать на русском

"Футбол 24" розповідає про англійську команду, з якою випало боротися чемпіону України.

Отже, "Динамо" дізналося ім'я суперника по 1/8 фіналу Ліги чемпіонів. Вибір був невеликий, тому скаржитися на важкий жереб - гріх. Все ж "Манчестер Сіті" - не "Барселона", "Баварія" чи "Реал". І якщо вже команда Сергія Реброва гідно виглядала у груповому турнірі ЛЧ на тлі чемпіона Англії - "Челсі", то боятися віце-чемпіона точно не треба. А ось готуватися з усією ретельністю до двох матчів з "Манчестер Сіті", вивчати суперника, необхідно. Почнемо вивчати суперника "Динамо" і ми.

 

Букмекери в українців не вірять

Контора William Hill явним фаворитом пари вважає англійців. Ставки на прохід в чвертьфінал: 1,20 - на "Ман Сіті"; 4,33 - на "Динамо". Гірше оцінюються тільки шанси "Арсеналу" в протистоянні з "Барселоною", і "Роми" з "Реалом" (по 4,50).

 

З Донецька з любов'ю

Записний фанат "Ман Сіті" Ноель Галлахер з групи "Оазис" вже гостював у нас на "Олімпійському" під час Євро-2012. Приїде ще?
 
Команду Мануеля Пеллегріні не люблять в Англії. З того часу, як на клуб звалилися шалені гроші від спонсорів-шейхів, "Ман Сіті" пішов вгору. І навіть став чемпіоном Англії (в 2012-му і 2014-му роках), але всенародної любові не здобув. Ніде не люблять багатіїв, що смітять грошима. Ось і минулого літа "Манчестер Сіті" виманив із німецького "Вольфсбурга" бельгійця Кевіна Де Брюйне за божевільну суму в 74 мільйони євро.
 
Фернандіньо (ліворуч) - справжній "мотор" команди і незамінний гравець.
 
До слова, так само свого часу не встояв і "Шахтар". У Донецьку не горіли бажанням відпускати свого лідера і капітана Фернандіньо. Але перед пропозицією в 40 млн. євро "Шахтар" не встояв. Так влітку 2013-го року Ферна став гравцем "Ман Сіті" і є досі одним з лідерів команди. А вже на "Динамо", ніхто не сумнівається, настрій у нього буде й зовсім особливий!

 

Їм забивав Шевченко

Автори забитих м'ячів у двох матчах: Коларов і Шева.

Суперники по 1/8 фіналу Ліги чемпіонів зустрічалися між собою лише раз. На цій же стадії, але в іншому турнірі - Лізі Європи. І спогади про ту зустріч в українських уболівальників залишилися найприємніші. У сезоні-2010/2011 "Динамо" виграло по сумі двох матчів і вийшло до чвертьфіналу. У Києві в першій грі все вирішили голи Андрія Шевченка та Олега Гусєва - 2:0.

Як це було, дивіться на відео:

У поєдинку у відповідь кияни відбивалися весь матч і пропустили лише раз після дальнього удару серба Александара Коларова - 0:1. "Зіграли ми сьогодні, можливо, і не дуже добре. Але пройти таку команду, як "Манчестер Сіті", це, знаєте, дорогого коштує", - сказав після матчу головний тренер киян Юрій Сьомін.

 

Спасибі Калоші за траву, а Чакиру за принциповість

Думаєте, це гол? Ні, Балотеллі промахнувся, та й взагалі зіграв з "Динамо" просто "прекрасно" (для нас).

А ще в тих матчах нам дуже допоміг скандальний форвард "Ман Сіті" Маріо Балотеллі. У першій грі в Києві на стадіоні "Динамо" імені Лобановського у італійця трапився напад алергії. Як пізніше говорив наставник "Манчестер Сіті" Роберто Манчіні, у Маріо виникла алергічна реакція на... траву! У підсумку, на початку другого тайму Балотеллі замінили на Карлоса Тевеса. Не знаємо, чи була виписана премія за матч головному агроному стадіону "Динамо" Анатолію Калоші, а треба було б!

У другому поєдинку у Балотеллі виникла алергія на... македонця Горана Попова. У абсолютно не ігровому епізоді форвард вдарив динамівця ногою. Фартовий для нас турок Джюнейт Чакир (судив поєдинок плей-офф кваліфікації до Євро-2016 Словенія - Україна - 1:1) миттєво видалив хулігана з поля.

Відео фолу Балотеллі:

 

Стара гвардія

З моменту минулої зустрічі "Динамо" з "Ман Сіті" у складах суперників досі виступають 11 футболіcтів. А ось тренерів Юрія Сьоміна і Роберто Манчіні в клубах давно немає.

З футболістів, які виходили на поля стадіонів "Динамо" і "Сіті оф Манчестер" (він же - "Еттіхад"), досі виступають за свій клуб кияни Олександр Шовковський, Данило Сильва, Андрій Ярмоленко, Олег Гусєв, Євген Хачеріді.

У складі "Манчестер Сіті" "могікан" на одного більше: Джо Харт, Венсан Компані, Пабло Сабалета, Александар Коларов, Давид Сільва, Яя Туре.

 

ЧИ ЗНАЄТЕ ВИ, ЩО…

"Манчестер Сіті" ніколи (!) не проходив у Лізі чемпіонів далі стадії 1/8 фіналу. Цікавий факт, про який треба пам'ятати "Динамо".

Руслан Меженський, "Футбол 24"