УКР РУС

"Манчестер Сіті" – "Ліверпуль" і ще 4 матчі вікенду, які неможливо пропустити

17 березня 2017 Читать на русском
Автор: Роман Саврій

"Футбол 24" анонсує найочікуваніші матчі європейського вікенду.

"Атлетік" – "Реал"

18 березня, 17:15. Більбао, "Сан Мамес"

Телетрансляція на каналі "Футбол 1", текстова онлайн-трансляція на сайті "Футбол 24"

Не так давно "Реал" похитнув свої лідерські позиції, але вчасно схаменувся та продовжив перемагати. Однак простежується неприємна тенденція – в останніх шести матчах "вершкові" неодмінно пропускають. Ця серія яскраво корелює з відсутністю Варана, який "вилетів" на певний час через травму. Поки що мадридцям не вдається налагодити гру біля власних воріт, тому доводиться компенсовувати роботою в атаці.

"Атлетік" припинив виступи в Лізі Європи, після чого повністю сконцентрувався на попаданні у топ-6. Тиждень тому "червоно-білі" святкували успіх у баскському дербі на "Аноеті", завдяки чому суттєво наблизилися до єврокубкової зони. Колектив Ернесто Вальверде гарантує столичним зіркам негостинний прийом.

Прогноз "Футбол 24": "Реал" знову пропустить, але переможе, адже ціна кожного очка зараз дуже велика.

"Атлетіко" – "Севілья"

19 березня, 17:15. Мадрид, "Вісенте Кальдерон"

Телетрансляція на каналі "Футбол 1"

Хоча "Реал" у звітному турі проведе матч на виїзді, головна увага прихильників Прімери все одно буде прикута до Мадрида. У центральному поєдинку зійдуться третя і четверта команди чемпіонату. Майбутні суперники по-різному відстояли честь іспанського футболу в Лізі чемпіонів: "Атлетіко" спокійно пройшов "Байєр", а "Севілья" всупереч прогнозам подарувала чвертьфінальне місце "Лестеру".

Спад форми "рохібланкос", який поступово викидає команду з боротьби за першу сходинку, помітний неозброєним оком. "Матрацники" також не виблискують феєричними перемогами, однак впевнено тримаються на 4 місці. Очна зустріч підтвердить або спростує готовність "Севільї" відібрати в "Атлетіко" звання "третьої сили" Ла Ліги.

Прогноз "Футбол 24": Результативна нічия та збереження паритету в турнірній таблиці.

"Манчестер Сіті" – "Ліверпуль"

19 березня, 18:30. Манчестер, "Етіхад"

Телетрансляція на каналі "Футбол 2", текстова онлайн-трансляція на сайті "Футбол 24"

На тижні "Ман Сіті" болюче вилетів з Ліги чемпіонів від "Монако". Критика Пепа Гвардіоли ще не вщухла, а на іспанського тренера вже очікує нове випробування. До матчу з "Ліверпулем" слід навести лад у центрі захисту, де вибір пари Стоунз-Коларов зовсім себе не виправдав. Також варто переглянути доцільність четвірки атакувальних півзахисників на користь гри з двома опорниками. Якщо наставник знову не переступить через себе, продовжить гнути ту ж лінію, не спробує підлаштуватися під стиль суперника, тоді час готуватися до чергової порції гнівних коментарів.

Мерсисайдці їдуть в Манчестер у статусі грози авторитетів. Обігравши "містян" напередодні Нового року, "Ліверпуль" на довго забув смак перемог у чемпіонаті. Втім, настав час ігор проти грандів – і ми знову побачили найкращі зразки "червоної" команди. До успішних результатів проти "Тоттенхема" й "Арсенала" додалося три очки в матчі з "Бернлі", що дозволяє зберегти мінімальне відставання від "Ман Сіті", котрий не програє в АПЛ протягом двох місяців. Юргену Клоппу доведеться обійтися без трьох основних виконавців – компанію Хендерсону і Старріджу в лазареті склав Фірміно.

Прогноз "Футбол 24": "Ліверпуль" вивезе з "Етіхаду", як мінімум, один пункт.

"Борусія" М – "Баварія"

19 березня, 18:30. Мьонхенгладбах, "Борусія-парк"

Телетрансляція на каналі "Спорт 2"

У 2017 році "Баварія" жодного разу не пішла з поля переможеною. Щоправда, гідних суперників у різних турнірах мюнхенці зустрічали не так часто. Найбільше проблем їм створила "Герта", яка запропонувала в’язкий футбол з мінімальною кількістю помилок. Після того поєдинку "ротен" провели 5 матчів, в яких забили 22 голи, а пропустили лише раз. "Баварію" вже зараз можна вітати з черговим чемпіонським титулом, адже втрати "Лейпцига" сформували 10-очкову перевагу на вершині турнірної таблиці.

На дистанції змагатися з чемпіонами наразі неможливо, а от відібрати залікові бали в окремому матчі цілком реально. Для такого завдання чудово підходить мьонхенгладбахська "Борусія" – один із найбільш незручних опонентів. Більше двох років "Баварія" не могла обіграти "жеребців" і лише в поточному сезоні зламала неприємну традицію. Цього вікенду "Гладбаху" буде дуже важко, адже команда виснажена трьома матчами проти "Шальке", після яких ще й вилетіла з Ліги Європи.

Прогноз "Футбол 24": "Баварія" дотисне господарів у другому таймі.

"Парі Сен-Жермен" – "Ліон"

19 березня, 22:00. Париж, "Парк де Пренс"

Телетрансляція на каналі "Setanta Sport+"

Недільний вечір радимо вам провести під акомпанемент французького футболу. ПСЖ, який досі не змирився з незрозумілою поразкою "Барселоні", прийматиме "Ліон". Болючий єврокубковий удар не міг пройти для футболістів безслідно, однак втратити очки проти слабкого "Лор’яна" було б занадто. У минулому турі парижани пролонгували безпрограшну серію, що триває з грудня, та зберегли за собою поточну другу сходинку.

Набагато серйознішим екзаменатором стануть "ткачі". В Лізі 1 "Ліон" мусить вдовольнитися відстоюванням четвертого місця, зате на європейських полях після перемоги над "Ромою" відкриваються хороші перспективи. З початку лютого "олімпійці" в кожному матчі вражають ворота суперників. Цього разу Ляказетту і Ко протистоятиме найкращий захист чемпіонату, тому будь-яка результативна атака оцінюватиметься дуже високо.

Прогноз "Футбол 24": Непрограш ПСЖ за рівної гри.