УКР РУС

"Ман Сіті" у напруженому матчі поступився "Челсі"

3 грудня 2016 Читать на русском

У 14 турі АПЛ "містяни" на власному стадіоні поплатилися за марнотратство (1:3).

Перед сьогоднішнім поєдинком "Челсі" мав 7-матчеву переможну серію, яка дозволила команді Антоніо Конте вийти на перше місце чемпіонату. "Ман Сіті" відставав від суперника лише на один пункт, тому результат протистояння на "Етіхаді" був дуже важливим з огляду на боротьбу за проміжне лідерство.

Перший тайм розпочався у високому темпі. М'яч рідко затримувався у центрі поля, а команди постійно створювали небезпечні моменти. "Челсі" більше діяв на контратаках, а "Ман Сіті" на правах господаря проводив затяжні наступи, вишуковуючи вільні зони в обороні "аристократів". Такі наступи декілька разів призводили до гольових шансів Агуеро, однак аргентинцю постійно щось ставало на заваді. Спершу його удар парирував Куртуа, а згодом сам фовард з прекрасної позиції влучив у Аспілікуету.

На 25 хвилині "містяни" все ж забили, але гол було скасовано – Фернандінью потрапив у положення поза грою. Менш ніж за хвилину вже гості мали можливість відкрити рахунок. Азар обіграв Браво та викотив м'яч у центр штрафного майданчика, але ніхто з партнерів не відгукнувся на передачу. Безпосередньо перед відпочинком господарі таки покарали суперника за численні помилки в обороні. Навас прострілив з правого флангу, а Кехілл, намагаючись вибити м'яч подачі, переправив "круглого" в дальній кут власних воріт.

У другому таймі захист "Челсі" продовжував помилятися, а напад "Ман Сіті" не припиняв марнувати момент за моментом. Агуеро знову не зумів переграти Куртуа, де Брюйне невдало завершив два контрнаступи – голкіпер лондонців та поперечина. Натомість гості свої шанси використали. Фабрегас видав неймовірний пас на Косту з власної половини поля, після чого іспанець продавив Отаменді та зрівняв рахунок. А через 10 хвилин Коста виступив вже у ролі асистента, коли його команда забила вдруге. Форвард вдало розвернув контратаку, віддавши пас на свіжого Вілліана, той зблизився з воротами і точним ударом вивів "Челсі" вперед.

"Ман Сіті" провів останні хвилини в атаці, але бодай зрівняти рахунок колектив Хосепа Гвардіоли не зумів. "Челсі", у свою чергу, використав ще одну контратаку і зробив перевагу комфортною. Азар скористався пасом Алонсо та встановив підсумковий результат, який допоміг "синім" з 34 очками закріпитися на вершині турнірної таблиці.

Вже у доданий арбітром час у манкуніанців здали нерви. Спершу Агуеро грубо порушив правила, за що був вилучений з поля, а потім у результаті з'ясування стосунків Фернандінью піддався на провокацію Фабрегаса і також отримав від арбітра червону картку.

Англія. АПЛ, 14 тур

"Ман Сіті" – "Челсі" – 1:3

Голи: Кехілл, 45 (аг) – Коста, 60, Вілліан, 70, Азар, 90

Вилучення: Агуеро, 90+6, Фернандінью, 90+7