УКР РУС

Ман Сіті – Інтер: арбітр фіналу Ліги чемпіонів відсторонений – Бонєк став на захист Марциняка

2 червня 2023 Читать на русском

Головний поєдинок на європейській арені залишився без судді.

УЄФА, щоб уникнути скандалу, пов'язаного з антисемітизмом та гомофобією, вирішив відсторонити Шимона Марциняка. Про це повідомив журналіст Томаш Смоковський.

"Потрібно бути хворим на голову, щоб пов'язати його з антисемітизмом": польський журналіст заступився за Марциняка

Польський арбітр, як раніше зазначалось, відвідав захід, організований Славоміром Менценом, який є представником ультраправого руху і виступає проти євреїв, геїв, абортів. З цього приводу скаргу в УЄФА подала антирасистська організація "Ніколи знову". Під тиском ЗМІ європейській організації довелось швидко реагувати й ухвалити рішення про відсторонення рефері. Зауважимо, що на захист судді став колишній футболіст Збігнєв Бонєк та Міністр спорту Польщі Каміл Бортнічук.

Шимон Марциняк – один з найкращих європейських арбітрів. Він постійно працює на гучних поєдинках під егідою УЄФА та ФІФА. Поляк був головним рефері під час фіналу чемпіонату світу між Аргентиною та Францією, який відбувся в Катарі.

Наразі не відомо, хто замінить Марциняка у Стамбулі, де у фінальному поєдинку Ліги чемпіонів зіграють Манчестер Сіті та Інтер. Матч заплановано на 10 червня.

Камбек великого тріо, нахабний дебютант, тріумф екс-динамівця, український слід: особливі учасники нового сезону в ЛЧ