УКР РУС

Севілья перемогла Бетіс у дербі, Атлетіко здолав Еспаньйол, Хетафе не зміг переграти Осасуну: 13-й тур Ла Ліги, неділя

10 листопада 2019 Читать на русском

Відбулись чергові матчі 13-го туру іспанської Прімери. Звіт поєдинків читайте на "Футбол 24".

Чемпіонат Іспанії 2019/2020, 13-й тур

Мальорка – Вільяреал – 3:1

Голи: Лаго, 13 (пен), Родрігес, 23 (пен), Кубо, 55 – Касорла, 49 (пен)

Атлетік – Леванте – 2:1

Голи: Муньяїн, 57, Капа, 88 – Поштіго, 45+1

Атлетіко – Еспаньйол – 3:1

Голи: Корреа, 45+1, Мората, 58, Коке, 90+2 – Дардер, 38

Хетафе – Осасуна – 0:0

Бетіс – Севілья – 1:2

Голи: Лорен, 45 – Окамос, 13, де Йонг, 55

У першому матчі неділі 13-го туру іспанської Прімери Мальорка приймала Вільяреал. Ще у першому таймі господарі оформили комфортну перевагу у два м'ячі, обидва забивши з пенальті – Лаго реалізував на 13-й, а Родрігес на 23-й. Свій одинадцятиметровий вже по перерві заробили й гості – Касорла відквитав один м'яч. А вже за мить Мальорка забила втретє – дебютним голом за господарів відзначився Кубо; 3:1. Цього цілком вистачило для перемоги підопічних Вісенте Морено.

Атлетік у рідних стінах приймав Леванте. Перший тайм пройшов за домінування господарів, однак у компенсований час гості забили гол "у роздягальню" – Поштіго розстріляв ворота після подачі з кутового. По перерві "баски" відігрались завдяки голу Муньяїна, який головою замкнув високу подачу Капи з правого флангу, й продовжували домінувати на полі. А наприкінці матчу таки вирвали перемогу – відзначився Капа; 2:1.

Атлетіко завітав у гості до передостанньої команди чемпіонату і пропустив першим – після удару Дардера м’яч рикошетом від стійки влетів у ворота. "Матрацники" оговтались у самому кінці першого тайму – Корреа, вистрибнувши вище за інших, головою переправив м’яч повз воротаря. По перерві Мората пострілом у дев’ятку вивів мадридців вперед, а вже у доданий час Коке ударом з близької відстані поставив масну крапку у матчі.

Сусіди по турнірній таблиці – Хетафе та Осасуна – сильнішого не виявили. Господарі створили достатньо гольових моментів аби вчинити розгром над суперником, однак завершальні удари не досягали своєї цілі. Як наслідок – безгольова нічия.

Закривало тур дербі між Севільєю та Бетісом. "Рохібланкос" в разі перемоги могли наблизитись до лідерів турнірної таблиці на відстань одного очка, а "Вердібланкос" відірвалися б від зони вильоту на сім залікових балів. Втім, в першу чергу команди боролися за звитягу над принциповим суперником – і першою забила Севілья. На 13-й хвилині Окампос вистрілив після відскоку з лівого краю штрафного точно в дальній кут – 0:1!

Бетіс не здавався, що вилилося у гол Лорена зі скидки Емерсона на 45-й хвилині, однак всього через 10 хвилин по перерві Люк де Йонг отримав розрізну передачу від Банеги й пробив з лінії карного майданчика – 1:2! Бетіс міг відігратися на 68-й після удару головою у виконанні Морено (Вацлік парирував), а на 72-й "огірки" претендували на пенальті за руку Васкеса. Арбітр промовчав, гра продовжилась, а на 82-й огризнулася Севілья – Окампос з краю штрафного пробив під поперечину, змусивши Роблеса виконати шикарний сейв. Зрештою, в обопільній боротьбі матч завершився без нових голів. "Рохібланкос" святкують перемогу в дербі.

ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ ЧЕМПІОНАТУ ІСПАНІЇ