УКР РУС

"Мальме" - "Шахтар". Ліга чемпіонів. Анонс

21 жовтня 2015 Читать на русском

ЛЧ, груповий етап, 3-й тур. 21 жовтня. 21:45. Мальме, стадіон "Сведбанк". Арбітр: Тасос Сідіропулос (Греція). Телетрансляція на каналах "Україна" і "Футбол 2". Онлайн-трансляція на сайті "Футбол 24".

Дві болючі поразки від «Реала» (0:4) та від ПСЖ (0:3) кардинально змінили плани донецького «Шахтаря» на цю Лігу чемпіонів. На жаль, реально сподіватися в цьому розіграші можна тільки на путівку в Лігу Європи, потрапивши в другий за рангом європейський турнір з третьої позиції в групі. І зараз у нас на черзі два поєдинки з «колегою по нещастю», шведським клубом «Мальме», що також програв європейським грандам два стартові поєдинки.

З великою долею вірогідності, путівка в ЛЄ визначиться в очному протистоянні зі шведами, що пройду у двох турах поспіль: зараз у Швеції і матч-відповідь - 3 листопада у Львові. Проте, що цікаво, іншої думки керманич «Шахтаря» - Мірча Луческу вважає, що дві перемоги у даній «спарці» дають право команді, що виграла, шанс на продовження боротьби у Лізі чемпіонів. Дві перемоги – 6 очок. Конкуренти, «Реал» і ПСЖ, у яких по 6 пунктів, грають між собою і хтось з них (або разом) втратить пункти у своїй дуелі. І потім в других очних матчах з мадридцями і французами можна змінити розклади у групі. В теорії і таке можливо. На практиці – побачимо…

Звісно, кажучи про такий варіант, Луческу хотів би побачити саме свою команду переможницею битви з «Мальме». Тепер головне – реалізувати свої задуми. Тренер «гірників» на передматчевій прес-конференції досить розгорнуто розповів про суперника і його сильні сторони. «Мальме» добре організована команда, що непогано пресингує, і дуже сильна на другому поверсі. Луческу навіть спрогнозував, що шведи будуть грати з «Шахтарем» у зовсім іншому стилі, ніж проти «Реала» та ПСЖ, у більш атакуючий футбол. Тобто навряд чи румунський спеціаліст очікує легкої прогулянки, на відміну від настроїв українських вболівальників, що бачать «Шахтар» беззаперечним фаворитом.

Що радує напередодні гри в Швеції – «Шахтар» дуже впевнено провів останній матч чемпіонату України, перемігши головного конкурента – «Динамо», на його полі. Причому приємно здивував дублер травмованого Тайсона – Бернард, який заслужив своєю грою шанс і в Лізі чемпіонів. Як і інші виконавці – це той випадок, коли переможний склад навряд чи слід змінювати. Це стосується і лівого захисника Ісмаїлі, що отримав свій шанс, за словами Луческу, завдяки грубим помилкам конкурентів, Азеведо та Шевчука, у матчах з «Реалом» та ПСЖ.

 Як буде проходити гра? Звісно, «Шахтар» зробить все можливе, щоб контролювати м’яч. У «Мальме» два варіанти – або зосередитись на контратаках, або спробувати нав’язати свою гру. Який варіант вибере тренер шведів Аге Харейде, вже скоро побачимо. Але в будь якому випадку, сподіваємось на нашу вдалу гру і результат.

Думаєш, що розумієшся на футболі? Вгадай рахунок цього матчу і вигравай призи!

Орієнтовні склади команд

«Мальме»: Віланд – Тіннерхольм, Бенгтссон, Арнасон, Конате – Родіч, Аду, Левіцкі, Бергет – Розенберг, Джурджич

«Шахтар»: П’ятов – Срна, Кучер, Ракицький, Ісмаїлі – Фред, Степаненко – Марлос, Алекс Тейшейра, Бернард – Гладкий

Олександр Гапоненко